Foto: Delfi.lt

2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs trešdien, 7. augustā, risinājās 12. sacensību diena, kurā kopumā sportisti cīnījās par 21 medaļu komplektu. No latviešiem šķēpmešanas kvalifikācijā neveiksmīgi startēja Līna Mūze-Sirmā un Anete Sietiņa, savukārt pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova ceturtdaļfinālu zaudēja pasaules ranga līderēm Eduardu Lizbou un Anu Patrisiju Silvu no Brazīlijas.

Mūze-Sirmā savā grupā ar rezultātu 60,30 centimetri bija sestā 16 šķēpmetēju konkurencē, kamēr Sietiņa otrajā grupā ar rezultātu 60,47 metri ieņēma 11. vietu. Kopvērtējumā Sietiņai 15.vieta, bet Mūze-Sirmā ieņēma 17.pozīciju.

Graudiņa/ Samoilova cīņu pret galvenajām favorītēm brazīlietēm iesāka apņēmīgi, tomēr Lizbou/ Silva ātri vien pārņēma iniciatīvu un nedeva Latvijas duetam nekādas cerības cīņas turpinājumā.

Trešdien Lietuva tika pie sudraba medaļas, ko izcīnīja diska metējs Mikols Alekna, kas gan bija izteikts favorīts šajās sacensībās. Vieglatlētikā veiksmīga diena arī igauņiem, jo 32 gadus vecais Ramuss Megi trešajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas sasniedzis 400 metru barjerskrējiena finālu.

Vācijas handbola izlase neticamā veidā sasniedza pusfinālu un uzvaras galvenais kaldinātājs bija Cēsis dzimušais Renārs Uščins - bijušā Latvijas izlases līdera un vēlāk arī galvenā trenera Armanda Uščina dēls.

Savukārt vīriešu volejbola turnīrā noskaidrojās divas finālistes - Polija kārtīgā trillerī pieveica ASV, bet mājiniece Francija negaidīti viegli trīs setos pārspēja pasaules čempioni Itāliju.

Portāls "Delfi" 7. augustā visas dienas garumā piedāvāja teksta tiešraidi par šiem un daudziem citiem notikumiem Parīzes olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!