Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas vadošais pludmales volejbola pāris Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova trešdien, 7. augustā, Parīzes olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā pārliecinoši ar 0-2 (16:21, 10:21) piekāpās pasaules ranga līderēm Eduardai Lizbou un Anai Patrisijai Silvai no Brazīlijas.

Latvijas pludmales volejbolistes olimpisko turnīru tādējādi noslēgušas dalītā piektajā vietā.

Graudiņa/Samoilova pārsteidzoši sāka šo spēli, pirmajās minūtēs pret pasaules ranga līderēm izvirzoties vadībā ar 6:0. Tomēr spēcīgās brazīlietes pēc tam ieguva spēles ritmu un atspēlējās, veicot pašas savu izrāvienu un ātri panākot 7:7. Kādu brīdi spēle vēl ritēja punkts punktā, taču pirmā seta otrajā pusē mača iniciatīva piederēja Brazīlijas pārim, kas setu uzvarēja ar 21:16.

Savukārt otrajā setā brazīliešu izpildījumā bija jau dominējošs sniegums. Graudiņai/Samoilovai nebija nekādu argumentu, jo pretinieces bija lieliskas gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, turklāt arī pašas latvietes ik pa brīdim kļūdījās. Otrais sets tika zaudēts ar graujošo 21:10, un Graudiņai/Samoilovai olimpiskās spēles bija noslēgušās.

Brazīlijas duets pusfinālā tiksies ar austrālietēm Mariafi Artačo del Solaru un Talikvu Klensiju (14.), kuras ar 2-1 (21:19, 16:21, 15:12) pieveica Latvijas pāri grupā uzvarējušo Šveices duetu Zoe Veržē-Deprē/Esmē Bebnere (16.).

Portāls "Delfi" piedāvāja teksta tiešraidi no Latvijas un Brazīlijas dāmu pludmales volejbola duetu cīņas:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!