Foto: EPA/Scanpix/LETA

Parīzes olimpisko spēļu 13. sacensību dienā, 8. augustā, startēja Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs, kurš pēc pirmās dienas ierindojas godalgu pozīcijā, bet svarcēlājam Ritvaram Suharevam pleca savainojums liedza cīņu par augstu pozīciju, un viņš pēc diviem mēģinājumiem pacelt svaru izstājās.

Parīzes spēļu vieglatlētikas sacensībās turpināja "krist" pasaules rekordi, un 400 metru barjerskrējienā pie tāda tika amerikāniete Sidnija Maklohlina-Levrona, kura distanci veica 50,37 sekundēs. Viņa uzlaboja sev piederošo pasaules rekordu, kuru iepriekš viņa uzstādīja šī gada 30. jūnijā (50,65 sekundes). Savukārt šķēpmešanas sacensībās sasniegts jauns olimpiskais rekords – 92,97 metri, un to paveica Pakistānas vieglatlēts Aršads Nadīms, kurš savai valstij sagādāja pirmo medaļu olimpiskajās vieglatlētikas sacensībās.

Par Parīzes olimpisko čempionu 200 metru sprintā kļuva Botsvānas vieglatlēts Lecils Tebogo, kurš finišu sasniedza 19,46 sekundēs. Tā Botsvānai bija pirmā zelta medaļa olimpisko spēļu vēsturē. Savukārt galvenais favorīts Trejs Lailss sacensībās piedalījās ar Covid-19 saslimšanu un izcīnīja bronzu.

Kļuva zināms, ka vīriešu basketbola turnīra finālā spēkosies olimpisko spēļu mājiniece Francija un galvenā favorīte ASV.

Medaļu kopvērtējumā galvas tiesu pārākas pār visām valstīm ir ASV un Ķīnas delegācijas, kuras attiecīgi izcīnījušas 30 un 28 zelta medaļas. Amerikāņi šajās olimpiskajās spēlēs jau izcīnījuši vairāk nekā 100 visu trīs kalumu godalgas.

Portāls "Delfi" piedāvāja Parīzes olimpisko spēļu 8. augusta teksta tiešraidi, kurā var lasīt gan par šiem, gan par citiem notikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!