Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas svarcēlājs Ritvars Suharevs ceturtdien Parīzes olimpiskajās spēlēs palika bez rezultāta sacensībās svara kategorijā līdz 73 kilogramiem, un viņš atzina, ka viņam traucēja pleca savainojums.

Suharevs sacensību sākumā pieteica 147 kilogramu lielu svaru, un viņš pirmajā piegājienā svaru pacēla, taču tiesneši viņam šo mēģinājumu neieskaitīja tehniskas kļūdas dēļ. Otrajā piegājienā viņam svara stieni pacelt neizdevās.

Turpinājumā Suharevs pieteica 150 kilogramu lielu svaru, taču viņš vairs pie stieņa nedevās, no sava mēģinājuma atsakoties.

Pēc sacensībām intervijā Latvijas Televīzijai (LTV) Suharevs skaidroja, ka viņu jau ilgāku laiku nomoka pleca savainojums. Šis plecs esot operēts vairākas reizes, un tas vairs nekad nebūšot pilnīgi vesels.

"Diezgan jūtīgs plecs bija jau iesildīšanās laikā. Plecs vienkārši "lec" ārā. Varu uzraut virs galvas, bet nevaru noturēt. Man pat nav ko komentēt... Pēdējos mēnešos plecs bija jūtīgāks. Pirms olimpiskajām spēlēm cerēju, ka būs labāk. Man tiešām nav ko teikt... Es jūtos, ka esmu visus pievīlis," sacīja Suharevs.

Vēlāk par olimpisko čempionu kļuva Indonēzijas sportists Rizki Džuniansjahs, kurš summā sakrāja 354 kilogramus, raušanā paceļot virs galvas 155 kilogramus, bet grūšanā labojot olimpisko rekordu - 199 kilogrami.

Otrais ar 346 (148+198) kilogramiem bija taizemietis Vīrafons Vičuma, kurš sasniedza jaunu pasaules junioru rekordu grūšanā, bet trešais ar 344 (154+190) kilogramiem bija bulgārs Božidars Andrejevs.

Suharevam šīs bija otrās olimpiskās spēles karjerā. Tokijas olimpiskajās spēlēs viņš startēja svara kategorijā līdz 81 kilogramam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!