Foto: Romāns Kokšarovs/LOK

Parīzes olimpiskajās spēlēs piektdien, 9. augustā, Latvijas modernās pieccīņas pārstāvis Pāvels Švecovs sasniedza finālu un sestdien turpinās cīņu par augstām pozīcijām, savukārt Tīnas Graudiņas un Anastasijas Samoilovas pāridarītājas ceturtdaļfinālā brazīlietes Eduardu Lizboa un Ana Patrisija Silva kļuva par olimpiskajām čempionēm. Vēl ASV basketbolistes turpināja būt neuzvaras olimpiskajās spēlēs.

Lizboa un Ana Patrisija Silva pludmales volejbola finālā ar rezultātu 2-1 (26:24, 12:21, 15:10) pārspēja kanādietes Melisu Hjūmanu-Paredesu un Brendiju Vilkersoni. Pirms tam par bronzas medaļas ieguvējām kļuva Tanja Huberli un Nina Brunere no Šveices, kuras ar rezultātu 2-0 (21:17, 21:15) pārspēja austrālietes Mariafu Artačo del Solaru un Talikvu Klensiju.

Sieviešu basketbola turnīrā finālu sasniedza ASV, kas olimpiskajās spēlēs uzvarējusi jau 60 mačos pēc kārtas. ASV ar 85:64 (20:16, 25:11, 21:13, 19:24) apspēlēja Austrāliju. Tās pretiniece finālā būs Francija, kas ar ar rezultātu 81:75 (14:17, 17:19, 17:15, 18:15, 15:9) papildlaikā uzvarēja Beļģiju. Gan vīriešu, gan sieviešu basketbola turnīros finālā spēlēs šo valstu komandas.

Par Parīzes olimpisko spēļu čempioniem futbolā vīriešiem kļuva Spānijas izlase, kas finālā ar 5:3 pagarinājumā pārspēja Franciju, nodrošinot sev otro titulu šajā vasarā.

Vēl skandālos ierautā Alžīrijas boksere Imane Helifa kļuva par Parīzes olimpisko spēļu čempioni svara kategorijā līdz 66 kilogramiem. Sportiste, kura 2023. gada pasaules čempionātā netika pielaista finālam bioloģisku neatbilstību dēļ, fināla pēc punktiem ar 5-0 pārspēja ķīnieti Janu Liu.

Kārtējie spilgtie notikumi risinājās vieglatlētikā, un par trīskārtēju olimpisko čempioni septiņcīņā kļuva Beļģijas sportiste Nafisatu Tiama. Iepriekš viņa triumfēja arī Rio un Tokijas spēlēs. Dominikānas Republikas skrējēja Marileidija Paulino par olimpisko čempioni kļuva ar jaunu olimpisko rekordu 400 metru distancē. Savukārt 4x100 metru stafetē vīriešiem fiasko piedzīvoja ASV, bet triumfēja – Kanāda. Sieviešu konkurencē amerikānietes savu favorītu statusu apliecināja.

Par šiem un daudziem citiem notikumiem Parīzes olimpiskajās spēlēs var portāla "Delfi" teksta tiešraidē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!