Foto: FIBA

Parīzes olimpisko spēļu 15. sacensību dienā, 10. augustā, tika sadalīti kopumā 39 medaļu komplekti, tostarp aizraujošās cīņās basketbolā, volejbolā, handbolā un vieglatlētikā, bet no Latvijas sportistiem modernās pieccīņas finālā sacentās Pāvels Švecovs.

Latvijas pēdējais olimpietis Parīzē modernās pieccīņas pārstāvis Švecovs finālā apsteidza tikai vienu konkurentu un ieņēma 17. vietu. Finālā viņu iegāza izloze ar zirgu, jo jāšanā viņš nopelnīja 21 soda punktu. Arī pēc sacensībām sportists norādīja, ka tas bijis viens no pavērsiena punktiem finālā.

Latvija tādējādi otro reizi pēc valsts neatkarības atjaunošanas palika bez medaļām vasaras olimpiskajās spēlēs. Līdz šim vienīgo reizi tas notika Rio pirms astoņiem gadiem.

Olimpisko spēļu ilgi gaidītajā basketbola finālā mājiniece Francija sava prezidenta Emanuela Makrona, citu ekselenču un slavenību klātbūtnē izrādīja sīvu spēkošanos pret zvaigžņoto ASV izlasi, tomēr amerikāņi izcīnīja zeltu - uzvara ar 98:87. ASV basketbolisti kopš 1992. gada "Dream Team" tikai reizi - 2004. gadā Atēnās - paklupa olimpiskajās spēlēs.

Par šie un citiem notikumiem Parīzē informējām savus lasītājus olimpiskajā teksta tiešraidē, kas atrodama zem dienas fotogalerijām.

Portāls "Delfi" piedāvāja Parīzes olimpisko spēļu 10. augusta teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!