Foto: EPA/Scanpix/LETA

Par īstu sensāciju Parīzes olimpiskajās spēlēs piektdien guva austrāliešu breika dejotāja Reičela Gana jeb "Raygun", kura izcēlās ar savdabīgām dejas kustībām.

Breiks jeb breikdenss, kas Parīzes olimpiskajās spēlēs pazīstams arī kā breikings, četrgades sporta forumā iekļauts pirmo reizi – lai uzrunātu jaunāku auditoriju. Viena no sieviešu sacensību dalībniecēm bija 36 gadus vecā Makarī Universitātes pasniedzēja Gana, kurai ir doktora grāds kultūras studijās, un viņa pētniecībā koncentrējas uz hiphopa kultūru, vēsta CNBC.

Ar savām deju kustībām olimpiskajās spēlēs Gana izpelnījās lielu uzmanību internetā. Viena no kustībām pat atgādināja ķenguru. Tiesneši gan nedeva austrālietei augstas atzīmes sacensībās, sportistei paliekot pēdējai, taču viņa toties guva plašu atpazīstamību tīmeklī.

"Vēl pagājušajā gadā daudzi mani studenti neticēja, kad teicu, ka cenšos tik uz olimpiskajām spēlēm. Vēlāk viņi bija šokā par manu kvalificēšanos," saka Gana, kura pār savām konkurentēm bija ievērojami vecāka. Arī tas piesaistīja lielu uzmanību. "Visas manas kustības ir oriģinālas. Būt radošai man ir ļoti svarīgi. Dodos dejot, lai parādītu savu māksliniecisko pusi. Dažreiz tas uzrunā tiesnešus, bet dažreiz nē."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!