Foto: AP/Scanpix/LETA

Parīzes olimpisko spēļu čempione boksā alžīriete Imane Helifa, kura sacensību laikā pēc dzimuma skandāla nonāca mediju un sabiedrības uzmanības centrā, Francijā iesniegusi juridisku sūdzību par saņemtajiem apvainojumiem tiešsaistē, paziņoja viņas advokāts.

"Boksere Imane Helifa ir nolēmusi sākt jaunu cīņu, cīņu par taisnīgumu, cieņu un godu," sacīja viņas advokāts Nabils Boudi. Viņš apstiprināja, ka Helifa iesniegusi sūdzību tiesībsargājošām iestādēm Parīzē par "vajāšanu tiešsaistē".

Boudi tic, ka "izmeklēšana noteiks, kas stāvēja aiz šīs naidīgās, rasistiskās un seksistiskās kampaņas, taču jāuztraucas arī tiem, kas nodrošināja linčošanu tiešsaistē." Bokseres advokāts uzskata, ka pret Helifu vērstās darbības ir šo olimpisko spēļu "lielākais traips".

Parīzes olimpiskajās spēlēs ļoti plaši apspriesta tēma par Helifas un Jutinas Liņas no Taivānas atbilstību bioloģiskajām prasībām, lai piedalītos sieviešu sacensībās. Aizvadītajos gados skandālos iepītā Starptautiskā Boksa asociācija (IBA) pagājušajā gadā nepielaida abas bokseres pasaules čempionātam, tomēr šobrīd izskaidrot šo situāciju organizācijas vadībai neizdevās, turklāt neskaidrības par veiktajiem testiem tikai pieauga.

Helifa pagājušā piektdienā kļuva par olimpisko čempioni svara kategorijā līdz 66 kilogramiem, visas cīņas sacensību gaitā noslēdzot priekšlaicīgi. Bet sestdien par olimpisko čempioni kļuva arī Liņa, kura sacentās svara kategorijā līdz 57 kilogramiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!