Foto: Matt Zambonin/IIHF

Slovākijas Hokeja federācija augustā atļāva valstsvienības sastāvā iekļaut hokejistus, kuri pārstāv Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubus, un izlases ģenerālmenedžeris Miroslavs Šatans izteicās, ka federācija nevēlas risināt politiskus jautājumus, jo ir sporta organizācija.

Augustā notikušajā Slovākijas Hokeja federācijas biedru balsojumā par KHL hokejistu spēlēšanu izlasē nobalsoja 52 %, 38 % nobalsoja pret, bet 10 % atturējās. Tagad par vietu Slovākijas izlasē 2026. gada olimpisko spēļu kvalifikācijās turnīrā cīnās trīs KHL klubos spēlējošie hokejisti – aizsargi Mario Grmans (Vladivostokas "Admiral") un Martins Gernāts (Jaroslavļas "Lokomotiv"), kā arī uzbrucējs Adams Liška (Čerepovecas "Severstaļ").

Šatans sarunā ar portālu "sport.sk" norādīja, ka aizvadītajos divos gados šis jautājums radīja "berzi" organizācijā.

"Mēs saprotam, ka tas zināmā mērā šķeļ sabiedrību, bet ticam, ka būsim paraugs vienotībai," teica Šatans. "Es zinu, ka cilvēkiem ir dažādi viedokļi. Ticu, ka šīs komandas spēlētāji ar dažādiem viedokļiem, bet ar vienādu pasi un dzimšanas vietu spēs cīnīties par Slovākiju un gūt panākumus. Tāda bija mūsu filozofija."

"Mēs nevēlamies risināt politiskus jautājumus, mēs esam sporta organizācija, un mēs vēlamies risināt sporta problēmas un cīnīties par Slovākijas progresu," sacīja Slovākijas Hokeja federācijas prezidents un valstsvienības ģenerālmenedžeris Šatans.

Slovākijas izlase Bratislavā uzņems olimpisko kvalifikācijas turnīru, kurā spēkosies ar Kazahstānu, Austriju un Ungāriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!