Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase pirmdien, 26. augustā, "Arēnā Rīga", gatavojoties startam Milānas un Kortīnas 2026.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, otrajā pārbaudes spēlē pret Dāniju izcīnīja uzvaru ar rezultātu 5:3 (0:0, 3:2, 2:1).

Latvijas izlasē ar vārtu guvumiem izcēlās Renārs Krastenbergs, Rodrigo Ābols, Eduards Tralmaks, Markuss Komuls un Rūdolfs Balcers.

Pirmajā periodā katra no komandām pa reizei pārkāpa noteikumus, taču vārti netika gūti. 25.minūtē vārtus guva Joahims Blicfelds, pa rezultatīvai piespēlei ieskaitot arī Niklasam Jensenam un Markusam Holtonam - 1:0 Dānijas labā.

Latvija rezultātu izlīdzināja pēc 53 sekundēm, kad pēc Arvila Bergmaņa piespēles pa gaisu no savas zonas kreisās puses Renārs Krastenbergs pa laukuma labo pusi izslidoja vienatnē ar Dānijas vārtsargu Matsu Segordu un raidīja ripu vārtu labajā augšējā stūrī - 1:1.

Pēc tālas Bogdana Hodasa piespēles pie pretinieku aizsardzības zonas ripu saņēma Rodrigo Ābols, kurš vispirms apspēlēja pretinieku aizsargu, bet pēc tam pārspēja Segordu, izvirzot vadībā Latviju 33.minūtē.

Savukārt 37.minūtē Latvijas pārsvaru dubultoja Eduards Tralmaks. Latvijas uzbrucējs, latviešiem spēlējot mazākumā, pēc iemetiena veiksmīgi pārtvēra pretinieku neprecīzu piespēli un vienatnē veica ātro uzbrukumu, noslēdzot to ar precīzu metienu.

Nepilnu minūti vēlāk dāņi tomēr izmantoja vairākumu un Gustava Grigala sargātajos vārtos no tālas distances ripu raidīja Filips Brugisers, bet trešā perioda ievadā pēc spēlētām piecām minūtēm Dānija izlīdzināja rezultātu, vārtus gūstot Oskaram Fiskeram Melgordam

Desmit ar pusi minūtes līdz pamatlaika beigām vienu vārtu pārsvaru Latvijai atjaunoja Markuss Komuls, bet vēl trīs minūtes vēlāk 5:3 panāca Rūdolfs Balcers, kurš vairākumā ar spēcīgu plaukstas metienu raidīja ripu Dānijas vārtos.

Svētdien Latvijas izlase "Arēnā Rīga" pirmajā savstarpējā duelī dāņiem piekāpās ar 2:3, kaut gan vēl pirms noslēdzošās trešdaļas atradās vadībā ar 1:0.

Latvijas izlase 29. augustā uzsāks cīņu par ceļazīmi uz 2026.gada olimpiskajām spēlēm Milānā un Kortīnā d'Ampeco, pirmajā mačā tiekoties ar Slovēniju. Dienu vēlāk latvieši spēkosies ar Ukrainu, bet 1.septembrī - ar Franciju.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!