Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējam Rodrigo Ābolam otrajā pārbaudes spēlē pret Dānijas izlasi pretinieks ar ripu trāpīja pa seju, tāpēc viņam būs nepieciešamas šuves pirms Milānas un Kortīnas d'Ampeco olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra, tomēr savainojums viņam neesot nopietns, stāstīja galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Jau vēstīts, ka Latvijas hokeja izlase pirmdien otrajā pārbaudes spēlē ar 5:3 pārspēja Dānijas valstsvienību, revanšējoties par svētdien piedzīvoto zaudējumu. Ceturtdien latvieši uzsāks olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru.

"Viennozīmīgi rādījām labāku sniegumu, jo tā kvalitāte un agresīvā spēle šodien bija redzama. Pretinieki sāka nervozēt, mēģināja pieturēt ripu, bet mēs guvām skaistus vārtus," pēcspēles preses konferencē teica Vītoliņš. "Joprojām ir pie kā piestrādāt. Aizsardzības zona mums joprojām ir aktuālais jautājums. Ja aizsardzība būs laba un kompakta, tad uzbrukums izveidosies vienmēr. Mums vēl ir pāris dienas. Ar labu garastāvokli dodamies uz turnīru".

Otrās trešdaļas beigu daļā Ābolam pretinieku hokejists ar ripu trāpīja pa seju, un uzbrucējs uzreiz devās uz ģērbtuvēm, aiz sevis atstājot asins pēdas.

"Ābolam pārsita zodu, būs šuves, bet vīrieti rētas izdaiļo," par traumas nopietnību sacīja Vītoliņš.

Galvenais treneris bija apmierināts ar to, kā laukumā izskatījās pirmais virknējums – Rūdolfs Balcers, Ābols un Kaspars Daugaviņš, bet kopumā viņš ir pārliecināts, ka komandā visas maiņas ir ļoti līdzvērtīgas.

"Pirmās maiņas puiši šodien labi darbojās," pauda Vītoliņš. "Vakar bija draudzības spēle, bet šodien bija gatavošanās spēle, kurā bija redzami asumi, spēka spēle, bloķēti metieni. Tā pirmā maiņa tāda arī paliks. Sastāvs uz šo turnīru arī kļuva skaidrāks. Jāsaprot to, ka viens ir pasaules čempionāts, kurā ir minimums septiņas spēles, bet šeit ir trīs spēles četrās dienās. Šeit es sagaidu no katras maiņas rezultātu un pieredze ir nedaudz svarīgāka par jaunību un aktivitāti. Man ir svarīgi, lai pieredze arī aktīvi spēlētu. Puiši visi centās. Sastāvu paziņosim trešdien."

Pārbaudes spēlēs Latvijas izlases vārtus sargāja Kristers Gudļevskis un Gustavs Dāvis Grigals, bet Vītoliņš norādīja, ka uzsākt turnīru gatavs būs Artūrs Šilovs.

"Šilovam ir pārslodze. Viņš pirmos treniņus aizvadīja 12. jūnijā. Četras reizes nedēļā viņš strādāja vārtsarga treniņos. Viņš ir ļoti labā fiziskā formā, bet medicīnas personāls konstatēja, ka viņš ir uz robežas, lai iedzīvotos hroniskās traumās," situāciju precizēja treneris, skaidrojot, kāpēc Vankūveras "Canucks" vārtsargs nepiedalījās pārbaudes spēlēs.

Latvijas izlase 29. augustā uzsāks cīņu par ceļazīmi uz 2026.gada olimpiskajām spēlēm Milānā un Kortīnā d'Ampeco, pirmajā mačā tiekoties ar Slovēniju. Dienu vēlāk latvieši spēkosies ar Ukrainu, bet 1.septembrī - ar Franciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!