Foto: LETA

Latvijas izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš pirmdien pārbaudes spēlē pret Dānijas valstsvienību sasniedza 150 nospēlēto maču atzīmi valstsvienības sastāvā, bet cits uzbrucējs Rihards Bukarts izlasē aizvadīja savu 100. spēli.

Jau vēstīts, ka pirmdien Latvijas hokejisti ar rezultātu 5:3 pārspēja Dānijas izlasi, revanšējoties par zaudējumu svētdien. Šajā mačā Daugaviņš un Bukarts sasniedza nospēlēto spēļu jubilejas.

"Man pašam šķiet, ka pa šiem gadiem būtu jābūt daudz vairāk sakrātām spēlēm. 150 ir smuks skaitlis, tagad lēnām jāsoļo uz nākamo mērķi," intervijā "Latvijas Mobilā Telefona" un Latvijas Hokeja federācijas kopprojektā "Dziļi Hokejā" norādīja Daugaviņš, piebilstot, ka 300 spēles izlasē varētu būt par daudz.

Savukārt Rihardam Bukartam 100 nospēlētās spēles nozīmēja diezgan daudz, un viņš pauda pateicību līdzjutējiem, kas viņu atbalstījuši.

"Ja man bērnībā, kad es sāku spēlēt hokeju, teiktu, ka es nospēlēšu Latvijas izlasē 100 spēles, es nezinu, vai tam ticētu. Kaut kur iekšēji pats sev ticēju," atzina Bukarts. "Pārstāvēt Latviju vienmēr ir liels gods. Līdzjutēji ir tie cilvēki, kuru dēļ mēs gribam spēlēt izlasē, pārstāvēt valsti, karogu un himnu. Nedrīkstam aizmirst, ka sports ir izklaide. Mēs izklaidējam cilvēkus un ļaujam gūt patīkamas emocijas. Man ir patiess gods būt daļai no šīs izklaides, jo 100 spēļu garumā esmu varējis viņiem sniegt kaut ko atpakaļ un dot patīkamas emocijas."

Latvijas izlase 29. augustā uzsāks cīņu par ceļazīmi uz 2026.gada olimpiskajām spēlēm Milānā un Kortīnā d'Ampeco, pirmajā mačā tiekoties ar Slovēniju. Dienu vēlāk latvieši spēkosies ar Ukrainu, bet 1.septembrī - ar Franciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!