Foto: LETA

Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš trešdien, 28. augustā, nosauca izlases sastāvu olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, kas no 29. augusta līdz 1. septembrim norisināsies "Arēna Rīga". Negaidīti Latvijas izlases pieteikumā nav iekļauts vārtsargs Artūrs Šilovs, vēsta Latvijas Hokeja federācija.

Latvijas izlase pieteikusi divus vārtsargus, astoņus aizsargus un 14 uzbrucējus. Līdz ar to Latvija šajā olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā vēl var pieteikt vienu hokejistu vārtsargu pozīcijā.

Latvijas hokeja izlases sākotnējā pieteikumā olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram nav iekļauts Vankūveras "Canucks" vārtsargs Šilovs, kurš trenējās ar izlasi. Iepriekš Vītoliņš stāstīja, ka Šilovs, gatavojoties jaunajai sezonai, esot strādājis pārāk smagi, tāpēc pārslodzes dēļ viņš nepiedalījās pārbaudes spēlēs pret Dāniju.

Tieši pirms olimpiskā kvalifikācijas turnīra no Latvijas izlases atskaitīti tika aizsargi Arvils Bergmanis, Bogdans Hodass un Ralfs Bergmanis, kā arī uzbrucēji Raivis Ansons, Martins Laviņš, Ģirts Silkalns un Sandis Vilmanis.

Rīgā par ceļazīmi uz 2026. gada ziemas olimpiskajām spēlēm Milānā un Kortīnā d'Ampeco cīnīsies Latvija, Francija, Slovēnija un Ukraina. Ceļazīmi uz 2026. gada Ziemas olimpiskajām spēlēm izcīnīs spēcīgākā šīs kvalifikācijas fināla kārtas komanda.

Savas vienīgas divas pārbaudes cīņas pirms olimpiskās kvalifikācijas Latvijas izlase aizvadīja 25. un 26. augustā, spēkojoties ar Dānijas valstsvienību. Pirmajā mačā Latvija piekāpās ar 2:3, bet otrajā duelī izcīnīja panākumu ar 5:3.

Latvijas izlase 29. augustā uzsāks cīņu par ceļazīmi uz 2026.gada olimpiskajām spēlēm Milānā un Kortīnā d'Ampeco, pirmajā mačā tiekoties ar Slovēniju. Dienu vēlāk latvieši spēkosies ar Ukrainu, bet 1.septembrī - ar Franciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!