Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vārtsargs Artūrs Šilovs darīja visu iespējamo, lai viņš būtu gatavs pārstāvēt Latvijas izlasi olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, tomēr pieņemts lēmums lieki neriskēt, lai nesabojātu viņa sezonas sākumu, Latvijas medijiem skaidroja vārtsargu treneris Artūrs Irbe, kurš bija pilnībā pārliecināts par pārējo vārtsargu varējumu gaidāmajās spēlēs.

Jau vēstīts, Šilovs teju visas vasaras garumā gatavojies arī gaidāmajai NHL sezonai Vankūveras "Canucks" sastāvā, tomēr esot strādājis pārāk smagi, tāpēc pārslodzes dēļ viņš nespēlēja Latvijas izlases pārbaudes spēlēs pret Dāniju. Valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš izteicās, ka Šilovs būs gatavs pirmajam mačam, tomēr trešdien viņš netika iekļauts izlases sastāvā. Uz gaidāmo turnīru Latvijas izlasē vārtsargu pozīcijā būs Kristers Gudļevskis, Gustavs Grigals un Ēriks Vītols.

"Drāma neizpaliek, bet labā ziņa, ka mums ir cilvēks kā tankā – Kristers, kurš bijis iemests dažādās situācijās un guvis milzīgu pieredzi. Tāpēc mums nebija jāuztraucas par to, kā tas ietekmēs vārtsargu kolektīvu," stāstīja Irbe. "No vārtsargu puses mums bija divas veiksmīgas pārbaudes spēles, Ēriks sevi ir labi parādījis un trenējies Somijas augstākajā līmenī. Vārtsargu līnijā mums nav divi nomināli augstāk stāvošie vārtsargi (Šilovs un Elvis Merzļikins), bet iztrūkuma mums nav. Mums vēl Šveicē ir Ivars Punnenovs, vēl varējām piemeklēt vārtsargus, ja vajadzētu. To, kas varētu ieņemt vietu vārtos, mums pietiek."

"Runājot par Šilova situāciju, tas bija process. Viņam bija ļoti ražīga un noslogota vasara, bet diemžēl kaut kur dabūta pārslodze. No tā ir jāmācās, bija vajadzīgas pauzes, bet Artūrs ir cilvēks, kuram patīk strādāt un kuram patīk sajust veselīgu nogurumu. Acīmredzot kādā neveiksmīgā momentā sāka parādīties mazās sāpes," Irbe turpināja. "Kā jebkurš hokejists, viņš mēģināja tikt tam pāri. Tad mēģināja paņemt pauzi, pēc tās viņš atgriezās treniņos, tad atkal mēģināja pauzēt ilgāk. Pienāca brīdis, kad sāpju vairs nebija, bet tad jau bija paskrējis laiks bez treniņiem. Viņš ar saviem gabarītiem ir spiests daudz spēlēt uz ceļgaliem, tāpēc viņš saskaras ar nepārtrauktiem triecieniem. Šāds spēles stils un šāda veida mikrotrauma neļauj komfortabli izpildīt visas vajadzīgās kustības. Saprāta robežās to var pārvarēt, bet tas var ietekmēt spēli, kad kļūst par hronisku problēmu."

Irbe norādīja, ja šāda trauma būtu pasaules čempionāta noslēgumā, tad varbūt vēl varētu riskēt un spēlēt, taču tagad ir sezonas sākums. "Tagad riskēt ar mēnešiem ilgu hronisku kaiti nevajag. Mēs nospriedām, ka daudz godīgāk būs, ja spēlēs tas, kurš ir gatavs simtprocentīgi," uzsvēra treneris.

Viņš bija diezgan pārliecināts, ka līdz sezonas sākumam Šilovs būs pilnībā gatavs spēlēt.

Iepriekš vēstīts, ka Šilovs nākamās sezonas sākumā varētu būt "Canucks" pirmais vārtsargs, tāpēc viņam svarīgi būt gatavam palīdzēt klubam jau no sezonas pirmajiem mačiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!