Foto: Latvijas Hokeja federācija

Viens no Slovēnijas hokeja izlases līderiem Roks Tičars apvainojis Latvijas spēlētājus pārāk vieglā krišanā, un olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra mačā tiesneši bijuši pakļauti spiedienam.

Latvijas izlase ceturtdien 2026. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas pirmajā mačā "Arēnā Rīga" ar 4:2 pieveica Slovēniju. Mājinieki trīs vārtus guva vairākumā, bet slovēņiem bija problēmas ievērot spēles disciplīnu – viņi pamanījās uzbrukuma zonā nopelnīt pat piecus noraidījumus.

Slovēnijas izlasē par labāko šajā mačā tika nosaukts pirmo vārtu autors Tičars. "Mēs šim pretiniekam bijām sagatavojušies labi. Zinājām, kas mūs sagaida. Kaut arī ātri ielaidām vārtus, mēs spējām atgūties. Vienādos sastāvos spēlējām labu hokeju, taču izšķiroša bija spēle mazākumā. Mēs pārāk daudz noraidījāmies, īpaši uzbrukuma zonā. Taisnība, ka latvieši pārāk viegli krita, tas palika tiesnešus zem spiediena. Taču nedrīkstam meklēt attaisnojumus. Turnīrs vēl nav beidzies, jātur galvas augšā un jācenšas piektdien uzvarēt Francija," 35 gadus vecais Tičars teica sarunā ar mediju "RTV SLO".

Savukārt Latvija piektdien pulksten 20.00 otrajā turnīra mačā spēkosies ar Ukrainu, bet svētdien gaidāms duelis ar Franciju. Tikai turnīra uzvarētāja iegūs ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!