Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Latvijas hokeja izlase 2026. gada Milānas un Kortīnas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra otrajā mačā piektdien ar rezultātu 5:1 (2:0, 3:0, 0:1) sagrāva Ukrainas valstsvienību, izcīnot otru uzvaru divās turnīra spēlēs.

Latvijas izlases labā vārtus guva Dans Ločmelis, Roberts Bukarts, Haralds Egle, Rihards Bukarts un Miks Indrašis, bet Uvis Balinskis izcēlās ar trīs rezultatīvām piespēlēm. Vārtsargs Kristers Gudļevskis atvairīja 16 no 17 pretinieku metieniem.

Izšķirošā cīņa par olimpisko spēļu ceļazīmi notiks svētdien, kad Latvijas izlase spēlēs ar Francijas izlasi, kas arī uzvarējusi abās spēlēs.

Spēles ceturtajā minūtē Rūdolfs Balcers pēc Kristapa Zīles uzmetiena mainīja ripas lidojuma virzienu, taču trāpīja pa vārtu stabu. Turpinājumā Latvija daudz uzbruka, taču ar realizāciju nesekmējās. Ukraiņi neizmantoja divus izgājienus pret Kristera Gudļevska sargātajiem vārtiem, bet tad Latvija 16. minūtē izvirzījās vadībā. Pēc uzvarēta iemetiena aizsardzības zonā Miks Indrašis iegāja uzbrukuma zonā, piespēlēja Danam Ločmelim, un viņš izcēlās ar pirmo vārtu guvumu. 67 sekundes vēlāk Mārtiņš Dzierkals no aizvārtes piespēlēja uz vārtu priekšu, un no turienes Roberts Bukarts meta precīzi.

Otrajā trešdaļā Latvijas izlase trešos vārtus guva vairākumā, kad Haralds Egle bija precīzs pēc Daugaviņa piespēles, brīdi vēlāk citā vairākumā Rihards Bukarts izgāja viens pret vārtsargu, un izslidināja ripu starp viņa kājsargiem. Savukārt piektos vārtus Latvijas izlases labā guva Miks Indrašis, kurš noslēdza skaistu izspēli un izmantoja precīzu Riharda Bukarta piespēli.

Ukrainas hokejisti 49. minūtē guva vārtus un neļāva Latvijai uzvarēt "sausā". No asa leņķa precīzi meti Danils Trahts.

Latvijas izlasē šajā mačā nespēlēja Zemgus Girgensons un Kristians Rubīns, kuri, visticamāk, tika pietaupīti gaidāmajai spēlei pret Francijas izlasi.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!