Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Latvijas hokeja izlasei jāizmanto brīvais laiks, lai apārstētu spēlētāju mikrotraumas pirms izšķirošās cīņas pret Franciju par vietu 2026. gada Milānas un Kortīnas olimpiskajās spēlēs, pēc uzvaras pār Ukrainu sacīja galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Jau vēstīts, ka Latvijas hokejisti piektdien ar rezultātu 5:1 pārspēja Ukrainas valstsvienību un izcīnīja otro uzvaru olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā. Arī Francijas valstsvienība izcīnījusi uzvaru savās abās spēlēs. Latvija un Francija svētdien pulksten 17.00 aizvadīs izšķirošo cīņu par olimpisko ceļazīmi.

"Uzvara nebija tik viegla," par maču pret Ukrainu teica Vītoliņš. "Kad bija daudz brīva laukuma, mums bija kļūdas un izlaidām viņus pretuzbrukumos. Vakardienas spēle man patika labāk par šodienas. Mēs guvām pietiekami daudz vārtus, lai justos komfortabli. Ukraina pasīvāk spēlēja. Otrajā trešdaļā ļoti labi "griezām" pretī un neļāvām pretiniekam mainīties, redzējām, ka labi kontrolējām spēli. Kad ukraina atkāpās, vajadzēja vairāk tērēt spēkus. Tā vienmēr ir pret komandām, kuras skaitās vājākas, tu vienkārši iztērē vairāk spēka. Tagad gatavojamies svarīgākajai spēlei."

Latvijas izlase spēlei pret Ukrainu nepieteica Zemgu Girgensonu un Kristiānu Rubīnu, bet trešajā trešdaļā laukumā vairs nedevās Haralds Egle un Markuss Komulss.

"Tiem, kuri šodien nespēlēja, mēs iedevām atelpu. Lielā rezultāta dēļ varējām ļaut atpūsties arī citiem hokejistiem, lai viņi sevi neiedzen vēl nopietnākās traumās," skaidroja treneris. "Mums ir pāris dienas, lai dakteri, masieri un fizioterapeiti saved komandu kārtībā."

"Visi zina, ko tā spēle nozīmē. Tur papildus motivāciju nevajag," Vītoliņš komentēja svētdien gaidāmo spēli pret Franciju. "Mēs zinām, ka šīs trīs spēles ir jāvinnē. Rīt ir atelpas diena, paskatīsimies, ko varam uzlabot, paskatīsimies, kā spēlē franči un kas viņiem ir bīstams."

Treneris norādīja, ka Francijas izlasē maiņu salikumi ir citādāki nekā aizvadītajā pasaules čempionātā, turklāt klāt nācis NHL uzbrucējs Aleksandrs Teksjē, caur kuru tiek veidota spēle. Tāpat Francijai ir cits galvenais treneris.

"Mums aktīvi būs jāspēlē pieci pret pieci, jāprovocē franči uz noraidījumiem, jo tas pretiniekiem paņems daudz spēka. Svarīga būs arī pašaizliedzība," par izšķirošo spēli teica Vītoliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!