Foto: Latvijas Hokeja federācija

Šovakar pulksten 17 Latvijas hokeja izlase aizvadīs izšķirošo spēli par tiesībām spēlēt 2026. gada olimpiskajās spēlēs Milānā un Kortīnā. Lai gan pretiniekos ir Francijas komanda, kuru jebkurā pasaules čempionātā līdzjutēji uzskatītu par obligāti apspēlējamu pretinieku, valda nemiers – kaut spēlējam savās mājās, likme ir augsta un urda bažas, vai viss notiks pēc mūsu scenārija.

Latvijas hokeja spožums un posts slēpjas tajā, ka nekad neko nevar droši zināt – varam vinnēt jebkuru, bet sliktā dienā – arī jebkuram zaudēt. Esam sakāvuši kanādiešus, zviedrus un čehus, bet tajā pašā laikā vēl pavisam nesen, šī gada čempionātā, par mata tiesu papildlaikā izglābušies no zaudējuma poļiem... Tāpēc prognozējot rezultātus spēlēm, kurās hokeja izlase tiekas ar relatīvi vieglāku pretinieku, latvietis pieradis būt bikls – jo tieši tās, vērojot, kā "vieglajā" spēlē tiek izsēti vērtīgie punkti, visbiežāk likušas meklēt zāļu skapītī validolu. Tieši tāpat arī šovasar – lai arī, ieraugot olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pretinieku sarakstu, ikviens teiks, ka "jābūt!", joprojām saglabājas liela iespēja, ka, kā ierasts, līdzjutēju nervi tiks kutināti…

"Ja mēs spēlētu pret Kanādu un zaudētu, neviens mūs nesodītu, un neviens mums nepārmestu, bet tajā pašā laikā, ja mēs zaudētu Francijai, tad… Visi tomēr no mums gaida uzvaras, un mēs paši arī sev uzliekam spiedienu uzvarēt," atzīst izlases vārtuvīrs Kristers Gudļevskis. "Es noteikti jūtu lielu atbildības sajūtu, varbūt patsava veida mandrāžu, domājot, kā nu būs. Savā ziņā es gribētu kaut vai tagad nospēlēt – un miers. Ir nepacietība beidzot kāpt uz laukuma."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!