Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Izcīnot trešo uzvaru trijās spēlēs, Latvijas hokeja valstsvienība svētdien nodrošināja sev ceļazīmi uz olimpisko spēļu turnīru, kas risināsies 2026. gada februārī Milānā. Pārpildīto "Arēna Rīga" tribīņu priekšā hokejisti ar rezultātu 5:2 pārspēja Franciju.

Latvijas hokejs līdz šim bijis pārstāvēts piecās no sešām ziemas olimpiskajām spēlēm šajā gadsimtā – 2002. gadā Soltleiksitijā, 2006. gadā Turīnā, 2010. gadā Vankūverā, 2014. gadā Sočos un 2022. gadā Pekinā. Tagad šo sarakstu varam papildināt arī ar Milānu 2026. gadā.

Kvalifikācijas turnīrā Rīgā par olimpisko ceļazīmi sacentās četras komandas – Latvija, Slovēnija, Ukraina un Francija. Tiesības piedalīties olimpisko spēļu turnīrā, kas risināsies divās arēnās Milānā laika posmā no 2026. gada 5. līdz 22. februārim, nodrošināja Rīgas turnīra uzvarētāja, taču zināmas izredzes saglabā arī otrās vietas ieguvēja – tas tādēļ, ka starptautiskā federācija (IIHF) vietu starp 12 turnīra dalībniecēm joprojām dīvainā kārtā (pēc ranga, kas šobrīd iesaldēts) rezervējusi arī Krievijai. Ja okupantu karaspēks joprojām nebūs padzīts no Ukrainas zemes un agresorvalsts turpinās savu nožēlojamo eksistenci pašreizējā formātā, sagaidāms, ka tās vietu piešķirs kādai no tuvākajām sekotājām, kas palikušas aiz svītras – komandām, kas trijos šā rudens kvalifikācijas turnīros (bez Rīgas arī Bratislavā un Olborgā) ierindojās otrajā vietā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!