Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Pēc kvalifikācijas turnīra noslēgšanās zināmi teju visi Latvijas hokeja izlases pretinieki 2026. gada Milānas un Kortinas d'Ampeco olimpiskajās spēlēs.

Latvijas hokejisti svētdien Rīgā pēc pārliecinošas uzvaras pār Franciju nodrošināja vietu 2026. gada olimpisko spēļu turnīrā, kur šoreiz atgriezīsies spēlētāji no Nacionālās hokeja līgas (NHL). Ar šo panākumu latvieši garantējuši vietu C grupā, kur to jau gaidīja ASV izlase.

Vēl šajā grupā vietu pēc pasaules ranga nodrošinājusi Krievija, taču sagaidāms, ka tās diskvalifikācija starptautiskajā apritē turpināsies un šīs valsts hokeja izlase četrgades sporta forumā nepiedalīsies. Tas varētu pavērt ceļu uz olimpiskajām spēlēm Latvijas pretiniecei Francijai, kas noslēdzošajā kvalifikācijas posmā bija labākā starp otro vietu ieguvējām.

Svētdienas vakarā Bratislavā olimpisko ceļazīmi ieguva arī Slovākija, kas arī kļuvusi par Latvijas izlases pretinieci C grupā. Olimpisko spēļu turnīrā, kas notiks Milānā, piedalīsies kopumā 12 valstsvienības. A apakšgrupā būs Kanāda, Zviedrija, Šveice un Itālija, bet B grupā – Somija, Vācija, Čehija un Dānija.

Ja Francija tiešām olimpiskajās spēlēs nokļūs pēc Krievijas diskvalifikācijas, tas mainīs apakšgrupu sadalījumu un vērā tiks ņemts Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) rangs kvalifikācijas sākumā. Tādā gadījumā Latvija olimpiskajās spēlēs būtu vienā grupā ar ASV, Vāciju un Dāniju.

Pēc neatkarības atjaunošanas Latvijai šis bija devītais kvalifikācijas turnīrs, sešas reizes nodrošinot dalību olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!