Foto: AFP/Scanpix/LETA

Portugāles vīriešu futbola izlase otrdien Leipcigā Eiropas čempionātā atspēlējās no vienu vārtu deficīta un kompensācijas laikā izrāva uzvaru pār Čehiju. F grupas spēlē Portugāle tika pie panākuma ar 2:1 (0:0).

Jau mača ievadā portugāļiem padevās vairākas reizes apdraudēt Čehijas vārtus, vienā no epizodēm ar galvu neprecīzi sitot Krištianu Ronaldu.

Pēc neveiksmīga čehu uzbrukuma Portugāles futbolisti izveidoja pretuzbrukumu, taču pēc tam, kad Rafaēls Leāns soda laukumā krita pēc neliela kontakta, tiesnesis sodīja portugāļu uzbrucēju ar dzelteno kartīti par tēlošanu.

Pirmā puslaika izskaņā Ronaldu kārtējo reizi uzbruka Čehijas vārtiem un čehu vārtsargs Jindržihs Staneks apturēja bumbu, neļaujot tai nonākt vārtos. Pēc spēlētām nepilnām 13 minūtēm otrajā puslaikā portugāļi tika pie brīvsitiena, kuru izpildīt devās Ronaldu. Portugāļu uzbrucējs sita vārtu vidū, bumbu pārliecinoši atvairot Stanekam.

Neskatoties uz Portugāles pārsvaru bumbas kontrolē, 62.minūtē vadībā izvirzījās Čehija, kad pēc Vladimīra Coufala piespēles no tālas distances precīzi sita Lukāšs Provods.

Septiņas minūtes vēlāk portugāļiem izdevās panākt neizšķirtu. Nunu Mendešs izdarīja sitienu uz Čehijas vārtiem, kur kārtējo sitienu atvairīja Staneks, taču bumba atlēca viņam priekšā un no čehu aizsarga Robina Hranāča kājas nonāca vārtos.

87.minūtē pa vārtu stabu trāpīja Ronaldu un pirmais pie atlēkušās bumbas bija Djogu Žota, raidot bumbu čehu vārtos, taču pēc VAR iesaistes Ronaldu tika fiksēta aizmugure, rezultātam paliekot neizšķirtam 1:1.

Kompensācijas laika otrajā minūtē Portugāles uzvaras vārtus guva Fransišku Konseisāu, kurš laukumā devās tikai pamatlaika pēdējā minūtē.

Foto: SofaScore

Izvērstāka statistika aplūkojama šeit

Šajā mačā Ronaldu kļuva par pirmo futbolistu, kurš spēlējis sešos Eiropas čempionāta finālturnīros, bet Pepe 41 gada vecumā kļuva par visu laiku vecāko spēlētāju Eiropas meistarsacīkstēs.

Pēc pirmās kārtas spēlēm F apakšgrupā pa trīs punktiem ir Portugālei un Turcijai, bet bez punktiem ir Čehija un Gruzija.

Trešdien ar trīs mačiem sāksies otrās kārtas spēles.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!