Foto: AFP/Scanpix/LETA

Uzvaru 2024. gada Eiropas futbola čempionāta ("Euro 2024") pirmajā mačā otrdien guva Turcija, kas F grupas cīņā 3:1 (1:1) pieveica debitanti Gruziju.

Turcijas izlasē ar precīziem sitieniem izcēlās Merts Mildirs, Arda Gilers un Kerems Aktirkolu, bet pirmos Gruzijas vārtus Eiropas čempionāta vēsturē guva Giorgi Mikutadze.

Jau 10, minūtē turkiem bija laba iespēja izvirzīties vadībā, taču Kaans Aihans trāpīja pa vārtu stabu, bumbai pēc tam ripojot garām vārtu līnijai. Turcijai turpinot izdarīt spiedienu uzbrukumā, 25. minūtē turkiem tomēr izdevās panākt 1:0, kad pēc Gruzijas aizsarga Lašas Dvali mēģinājuma dabūt bumbu tālāk no saviem vārtiem viņa sistā bumba nonāca pie Mildirsa, kurš pārliecinoši raidīja to Gruzijas vārtos.

Mazāk nekā minūti pēc pirmajiem gūtajiem vārtiem turkiem izdevās vēlreiz nogādāt bumbu pretinieku vārtos, taču Kenana Jildiza precīzais sitiens netika ieskaitīts aizmugures dēļ. Gruzija izlīdzināja rezultātu pēc nepilnām septiņām minūtēm, kad pēc Giorgi Kočorašvili piespēles no tuvas bumbas Turcijas vārtos bumbu raidīja Mikautadze. Dažas minūtes vēlāk Mikautadze varēja izcelties ar vēl vienu precīzu sitienu, bet bumba lidoja nedaudz garām vārtiem.

Otrajā puslaikā pēc spēlētām 20 minūtēm Turcijai vienu vārtu pārsvaru ar spēcīgu sitienu vārtu augšējā stūrī no tālas distances atjaunoja Gilers. Pēc ielaistajiem vārtiem gruzīniem padevās pretuzbrukums, taču Giorgi Kočorašvili trāpīja pa vārtu pārliktni. Kompensācijas laikā no tuvas distances vēl viena iespēja gūt vārtus bija Kočorašvili, kurš atkal bija neprecīzs.

Kompensācijas laika sestajā minūtē gruzīni tika pie divām stūra sitiena izspēlēm, kas bija neveiksmīgas, un turpinājumā Turcijas spēlētāji veiksmīgi pārtvēra bumbu, kuru nogādāja uz otru laukuma pusi, Aktirkolu noslēdzot uzbrukumu ar precīzu sitienu.

Foto: SofaScore

Izvērstāka statistika aplūkojama šeit.

Otrdien vēl plkst.22 spēkosies Portugāle un Čehija.

Trešdien ar trīs mačiem sāksies otrās kārtas spēles.

Portāls "Delfi" piedāvāja Turcijas - Gruzijas mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!