Foto: Publicitātes foto

Olimpisko un paralimpisko spēļu partneris "Samsung" kopā ar Starptautisko Olimpisko komiteju (SOK) un
"Olympic Broadcasting Services" (OBS) nodrošinās nebijušu klātesamības efektu Parīzes olimpisko spēļu atspoguļošanā, ļaujot skatītājiem un līdzjutējiem sekot līdzi daudzveidīgam tiešraižu saturam. Vēsturiskās atklāšanas ceremonijas atspoguļošanā, kas norisināsies uz Sēnas upes, un olimpisko spēļu burāšanas sacensību laikā tiks izmantoti vairāk nekā 200 "Galaxy S24 Ultra" viedtālruņi, kas tiks piestiprināti pie sportistu laivām, informē "Samsung".

26. jūlijā Parīzē olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija pirmo reizi notiks ārpus stadiona. 2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs 10 500 sportisti ar katrai valsts delegācijai paredzētām laivām dosies izbraucienā pa Sēnas upi, un šī būs olimpisko spēļu vēsturē atvērtākā un pieejamākā atklāšanas ceremonija. Ikoniskā parāde, kas sāksies pie Austerlicas tilta, dosies sešu kilometru garā maršrutā cauri Parīzes centram garām vairākām oficiālajām olimpisko spēļu norises vietām un noslēgsies ceremonijas lielajā fināla Trokadero laukumā.

Lai pietuvinātu mājās esošos līdzjutējus notikumu norisei un nodrošinātu līdz šim nebijušu ieskatu sportistu reakcijās šajā vienreizējā notikumā, "Samsung" uzstādīs vairāk nekā 200 "Galaxy S24 Ultra" viedtālruņus pie 85 sportistu kuģiem (to priekšgalā un sānos) atklāšanas ceremonijas laikā. Ar "Galaxy S24 Ultra" ierīcēm uzņemtie augstas kvalitātes HDR attēli tiks koplietoti un straumēti, izmantojot ekskluzīvu 5G tīklu, ko nodrošinās "Orange" – 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu oficiālais mobilo sakaru operators. "Orange" uzstādīs vairāk kā 12 5G bāzes stacijas gar Sēnas upi, lai izveidotu pirmo 5G autonomo tīklu Francijā, tā palīdzot nodrošināt nevainojamu 5G savienojamību un skatīšanos līdzjutējiem visā pasaulē.

"Samsung" izmantos šo pašu tehnoloģiju arī burāšanas sacensībās Marseļā, uzstādot "Galaxy S24 Ultra" katrā sacensību laivā, ļaujot līdzjutējiem izjust sacensību azartu līdzās saviem iemīļotajiem olimpiešiem un ļaujot patiesi iejusties sacensību notikumos.

Tika veikta mēnešiem ilga izpēte, izstrāde un testēšana ciešā sadarbībā ar OBS un "Orange", lai garantētu video kvalitāti un savienojamības veiktspēju dažādās ūdenstilpēs un laikapstākļos, kas var būt ļoti vējaini, izraisot lielus viļņus vai ļoti karsti un saulaini. "Samsung" un tā partneri risināja šīs problēmas, izmantojot "Galaxy S24 Ultra" optiskās attēla stabilizācijas (OIS) funkcijas, palielinot pārraides jaudu un uzstādot retranslācijas torņus uz kutera, kas sekos sportistiem, un skatītājiem nodrošinās nevainojamu tiešraides pieredzi.

""Samsung" kā olimpisko un paralimpisko spēļu oficiālais bezvadu sakaru un datortehnikas partneris izmantos savas modernās mobilās tehnoloģijas un 5G savienojamību, lai nodrošinātu klātesamības sajūtu šajos sporta nozīmīgākajos svētkos un sacensību mirkļos. Šīs jaunās iespējas, ko nodrošina "Samsung Galaxy" inovācijas, palīdzēs 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm ne tikai realizēt savu apņemšanos un kļūt par visu laiku atvērtākajām spēlēm, bet arī turpinās "Samsung" apņemšanos atbalstīt olimpiskās un paralimpiskās spēles, izmantojot savas inovācijas," preses paziņojumā uzsver Korejas tehnoloģiju gigants.

"Samsung" ar olimpiskajām spēlēm vieno ilgtermiņa saistības, kas laika gaitā līdz ar tehnoloģiju attīstību ir pilnveidojušās. Sadarbība aizsākās ar pirmo programmu "Zvans uz mājām" 1998. gadā, kad piekļuve mobilajiem tālruņiem bija ierobežota, un ļāva gandrīz 2500 sportistiem bez maksas sazināties ar savām ģimenēm. Tā turpinājās, izstrādājot lietotni "Wireless Olympic Works" (WOW), kas bija pirmais oficiālais olimpisko spēļu informatīvais pakalpojums, kas pieejams mobilajos telefonos. WOW lietotne olimpisko spēļu organizatoriem tika nodrošināta arī 2004. gada Atēnu olimpiskajās spēlēs, izmantojot "Samsung" piegādātos "Palm OS" tālruņus, un pēc tam tā kļuva pieejama sabiedrībai 2010. gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs, nodrošinot līdzjutējiem jaunāko informāciju par spēlēm viņu mobilajos telefonos. Papildus mobilo inovāciju atbalstīšanai, "Samsung" ir veicinājis arī to, kā sportisti un personāls un sazinās olimpisko spēļu laikā. Kopš 1998. gada Nagano olimpiskajām spēlēm "Samsung" ir nodrošinājis sportistiem un personālam vairāk nekā 120 000 mobilo produktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!