Fоtо: F64

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki paziņojis 24 kandidātus, kuri cīnīsies par iekļūšanu valstsvienības sastāvā februāra nogalē paredzētajās divās spēlēs.

2025. gada Eiropas vīriešu basketbola čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē nākamo ceturtdien, 22. februārī, Latvijas valstsvienība Saragosā tiksies ar Spānijas izlasi, bet svētdien, 25. februārī, "Arēnā Rīga" uzņems Slovākijas izlasi. Lai gan Latvija ir "Eurobasket 2025" rīkotāja, tā piedalās kvalifikācijā ārpus konkurences.

Šīs būs pirmās Latvijas izlases spēles pēc teicami aizvadītā Pasaules kausa septembrī, kad vastsvienība izcīnīja piekto vietu un ceļazīmi uz Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru.

Sākotnējā pieteikumā Banki iekļāvis 24 basketbolistus, bet pirmdien, 19. februārī, uz pirmo treniņu paredzēts uzaicināt 15 spēlētājus. No pieejamajiem basketbolistiem starp kandidātiem nav Rolanda Šmita, kuram ir liela slodze Kauņas "Žalgiris" rindās, un Anžeja Pasečņika ("Palencia"), kuram nepieciešama atslodze. Starp potenciālajiem izlases spēlētājiem ir divi potenciālie debitanti – Roberts Blūms, par kura izsaukšanu "Delfi TV" raidījumā "Aizmugure" atklāja basketbolista pārstāvētā kluba "VEF Rīga" prezidents Gatis Jahovičs, un Dāvids Vīksne no jaunizveidotā kluba "Rīgas Zelļi".

"Man ir liels prieks un gods paziņot 24 spēlētāju sarakstu – mūsu pirmo soli 2024. gada aktivitātēs. Lielākai daļai spēlētāju vēl priekšā dažas cīņas savos klubos, līdz nākamai pirmdienai izraudzīsimies 15 spēlētājus, kuri piedalīsies treniņnometnē. Visi mūsu lielās komandas dalībnieki deg nepacietībā, kad varēs atgriezties darbībā un saņemt mūsu unikālo līdzjutēju un visas basketbola kopienas atbalstu. Uz tikšanos pavisam drīz," Latvijas Basketbola savienība citē valstsvienības galveno treneri Banki

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !