Foto: FIBA

Latvijas sieviešu basketbola izlase svētdien, 18. jūnijā, Eiropas čempionāta A grupas noslēdzošajā mačā Telavivā ar 58:61 (16:12, 14:12, 10:21, 18:16) zaudēja Melnkalnei.

Lai izkļūtu no grupas, Latvijai tagad jācer, ka svētdienas vakarā Grieķija uzvarēs četrkārtējo Eiropas čempioni Spāniju.

Latvijas izlases labā Anete Šteinberga šajā mačā iemeta 23 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, kamēr 15 punkti Kitijai Laksai. Viņas bija vienīgās, kuras komandā sasniedza desmit gūto punktu robežu.

Savukārt Melnkalnei redzamākā laukumā bija naturalizētā amerikāniete Nataša Maka - 22 punkti un 20 atlēkušās bumbas, bet 11 punkti Jeļenai Vučetičai.

Labāk šo maču sāka Latvija, kas pirmās ceturtdaļas laikā veica 11:2 izrāvienu un atradās vadībā ar 16:7. Tomēr Melnkalnes izlase bija nepiekāpīga un demonstrēja lielu cīņas garu. Spēlē dominēja stingra aizsardzība, komandu demonstrētais sniegums bija mazrezultatīvs un brīžam neskatāms. Melnkalne pakāpeniski samazināja atpalicību un otrajā ceturtdaļā pat izvirzījās vadībā, tomēr lielajā pārtraukumā ar sešu punktu vadību devās latvietes (30:24).

Līdzīgi kā iepriekšējā spēlē pret Grieķiju, arī svētdien Latvijai ļoti vāja bija trešā ceturtdaļa, kas arī mainīja visas cīņas ritējumu. Latvietēm neklājās ar metieniem, to precizitāte bija ļoti zema, kamēr pretinieces uzbrukumā "atvērās". Noslēdzošās desmit minūtes nācās sākt jau ar piecu punktu deficītu (40:45), taču ceturtajā ceturtdaļā Melnkalne vienubrīd atradās vadībā pat ar desmit punktiem (57:47).

Pamatlaikam tuvojoties beigām, spriedze pieauga. Latvija izmisīgi centās atspēlēties, taču tas neizdevās. Tiesa, pēdējās sekundēs pretiniecēm bija tikai trīs punktu pārsvars, bet tuvāk latvietes netika. Vēl 2,2 sekundes līdz beigām bija iespēja pēdējam uzbrukumam, tomēr Šteinbergas izmisuma tālmetiens mērķim lidoja secen.

Ar vienu uzvaru trīs mačos Latvijas izlase A grupā ir pēdējā - ceturtā, bet divas uzvaras guvusi Melnkalne. Pa vienam panākumam divās cīņās ir Grieķijai un Spānijai.

Portāls "Delfi" piedāvāja Latvijas un Melnkalnes cīņas teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!