Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis naktī uz otrdienu pēdējā sekundē nopelnīja piezīmi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā, pēc kura Indiānas "Pacers" iemeta soda metienus un nodrošināja uzvaru pār Bostonas "Celtics".

"Celtics" izbraukumā piedzīvoja sāpīgu zaudējumu ar 131:133 (34:33, 34:26, 33:44, 30:30).

Porziņģis atgriezās pēc iepriekšējā spēlē gūtā acs savainojuma. Latvietis laukumā pavadīja 37:34 minūtes, kuru laikā guva 19 punktus. Viņš grozā raidīja piecus (5/9) divpunktu un vienu (1/4) trīspunktu metienu, kā arī sešus (6/7) soda metienus.

Vēl Porziņģa kontā piecas atlēkušās bumbas, septiņas rezultatīvas piespēles, kas ir atkārtots viņa karjeras rekords, trīs bloki, viena kļūda, divas piezīmes un +/- rādītājs +1.

"Celtics" komandai šajā spēlē nepalīdzēja līderis Džeisons Teitums, bet rezultatīvākais ar 40 punktiem bija Džeilens Brauns, kamēr 21 punktu pievienoja Džrū Holidejs. Savukārt "Pacers" labā 26 punkti Benediktam Maturinam, kuram bija izšķiroša loma pēdējās sekundēs, bet 17 punktus sameta Ārons Nesmits.

Lielu daļu spēles "Celtics" atradās vadībā, pirmo puslaiku noslēdzot ar deviņu punktu pārsvaru (68:59), turklāt 25 punktus no tiem bija guvis Brauns. Otrajā puslaikā "Pacers" veica atspēlēšanos un pirms noslēdzošā ceturkšņa jau pārņēma vadību.

Beidzamās pamatlaika minūtes ritēja spraigā komandu divcīņā. Pēdējās sekundēs rezultāts bija 131:131, un "Pacers" bija iespēja pēdējo sekunžu uzbrukumā nokārtot uzvaru. Porziņģis no distances it kā bloķēja Maturina metienu, taču tiesneši strīdīgā epizodē latvietim piešķīra piezīmi. Tobrīd "Celtics" vairs nebija trenera izaicinājuma, lai apstrīdētu šo tiesnešu lēmumu, un Maturins ar diviem soda metieniem nodrošināja mājiniekiem panākumu.


Zīmīgi, ka pirms tam "Pacers" līdzīgā situācijā izmantoja savu izaicinājumu un atcēla pret Braunu piešķirto pārkāpumu, tāpēc "Celtics" zvaigzne pie rezultāta 131:131 nevarēja mest soda metienus.

Citā mačā vispār ārpus pieteikuma palika Dāvis Bertāns, bet Oklahomasitijas "Thunder" viesos ar rezultātu 136:128 (36:30, 31:31, 35:36, 34:31) uzvarēja Vašingtonas "Wizards".

"Thunder" rindās rezultatīvākais ar 32 punktiem bija Šejs Gildžess-Aleksandrs, bet 31 punktu pievienoja Čets Holmgrens. Tikmēr "Wizards" komandā 24 punktus guva Džordans Pūls.

Arī pēc zaudējuma "Celtics" ar 28 uzvarām 36 mačos saglabājusi pirmo vietu līgā un Austurmu konferencē, savukārt "Thunder" ar 24 uzvarām 35 spēlēs ieņem otro vietu rietumos.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!