Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Vašingtonas "Wizards" un Bostonas "Celtics" aizvada nopietnas pārrunas par latvieša Kristapa Porziņģa iekļaušanu savstarpējā maiņas darījumā, vēsta apskatnieks Šems Šaranija.

Šaranijas rīcībā esošā informācija liecina, ka Bostonas "Celtics" par Porziņģi esot gatava dot Markusu Morisu un drafta kompensācijas. Šajā darījumā tiktu iekļauta arī Losandželosas "Clippers", kas no "Celtics" saņemtu Malkomu Brogdonu, bet uz Vašingtonu sūtītu gaidāmā NBA drafta 30. izvēli. Visas iesaistītās puses turpina pārrunas par iespējamo darījumu.

Šis darījums notiks tikai tad, ja Porziņģis neizmantos līgumā iekļauto iespēju atteikties no sava līguma pēdējā gada, kurā viņam paredzēta 36 miljonu dolāru liela alga. Ja latvietis no tā atteiksies, tad šis darījums, visticamāk, nenotiks, un viņš lūkos pēc jauna ilgtermiņa līguma.

Tiek uzskatīts, ka šī darījuma iespējamība ir ļoti augsta, vēsta "The Athletic". Tiesa, Bostonai vēl būs jāatbrīvo vieta algu griestos. Tāpēc aizmainīts varētu tikt Danilo Galināri.

Netiek arī izslēgts, ka Porziņģis tomēr varētu palikt arī "Wizards" sastāvā, kas aizvadītajās dienās aizmanīja savu ilggadējo līderi Bredliju Bīlu. Komandā nepalika arī Kails Kuzma, kurš atteicās no līguma pēdējā gada.

Porziņģim aiz muguras ir Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) rezultatīvākā sezona karjerā - vidēji 65 spēlēs gūti 23,2 punkti un izcīnītas 8,4 atlēkušās bumbas. Jau iepriekš ziņots, ka viņa pakalpojumus šajā starpsezonā iekāro ne viens vien klubs.

Šī nav pirmā reize, kad Porziņģa vārds locīts saistībā ar pāreju uz "Celtics". Vēl 2017. gadā Ņujorkas "Knicks" prezidents Fils Džeksons vedis sarunas ar Bostonu par latvieša iekļaušanu maiņas darījumā, taču prasības bijušas pārāk augstas - viņš vēlējies saņemt drafta trešo numuru (ar to "Celtics" toreiz izvēlējās Teitumu), pirmās kārtas izvēli 2018. gada draftā un uzbrucējus Braunu un Džeju Krauderu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!