Foto: AP/Scanpix/LETA

Kristapa Porziņģa pārstāvētais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Vašingtonas "Wizards" sācis izskatīt iespējas, kā aizmainīt tā lielāko zvaigzni, neaizskaramo Bredliju Bīlu, vēsta ESPN žurnālists Adrians Vožnarovskis.

29 gadus vecais Bīls visu NBA karjeru aizvadījis Vašingtonā, kas viņu 2012. gada draftā izvēlējās ar augsto trešo numuru. Bīlam šobrīd spēkā ir piecu gadu līgums par 251 miljoniem ASV dolāru, un šī bija tikai pirmā sezona pēc jaunās vienošanās noteikumiem. Viens no noteikumiem ir Bīla neaizskaramība – bez paša basketbolista piekrišanas viņu nedrīkst aizmainīt uz citu klubu, un viņš ir vienīgais basketbolists visā līgā ar šādu īpašo statusu. Potenciālā maiņas darījuma gadījumā tas ļauj Bīlam izvēlēties sev tīkamāko jauno klubu, ar kuru viņš redz iespēju cīnīties par NBA čempionu titulu.

Kā vēsta Vožnarovskis, "Wizards" jaunais prezidents basketbola darījumos Maikls Vingers un Bīla pārstāvis Marks Bartelšteins no sportista pārstāvošās aģentūras "Priority Sports" uztur ciešus kontaktus un apspriež potenciālos scenārijus. Vingers ir izlēmis būvēt jaunu "Wizards" sastāvu, jo ap Bīlu veidotais modelis pēdējās piecās sezonās tikai reizi spēlējis "play off".

"Wizards" un Bīlam tuvu stāvoši avoti pavēstījuši, ka, visticamāk, pārrunas kļūs vēl intensīvākas tuvākajās 2-3 nedēļās, jo 22. jūnijā ir NBA drafts, bet 1. jūlijā atveras brīvo aģentu tirgus. Tomēr komandām, kas vēlētos iegūt Bīlu, būs jāpaveic sarežģīts darbs – jāapspriež potenciālais maiņas darījums ne tikai ar Vingeru un "Wizards" ģenerālmenedžeri Vilu Daukinsu, bet arī ar "Priority Sports" un Bartelšteinu.

Bīlam 11 gadu laikā, kas aizvadīti "Wizards" rindās, izveidojušas labas attiecības ar kluba īpašnieku Tedu Leonsisu, kas varētu būt par vēl vienu kavēkli iespējamam darījumam. Tomēr Leonsiss medijiem jau izteicies, ka neiejauksies Vingera darbībā – vai "Wizards" būvēs jaunu komandu vai arī turpinās uzsākto kursu, kurā lielākais uzsvars ir uz Bīlu.

Potenciālajā Bīla maiņas darījumā "Wizards", visticamāk, gaidīs vēl divus lēmumus – Porziņģim un Kailam Kuzmam jāsniedz savas atbildes par savu izvēlēto nākotni, jo abi pēc nākamās sezonas var kļūt par neierobežoti brīvajiem aģentiem.

Bīls pagājušajā sezonā "Wizards" rindās aizvadīja 50 spēles, ik pa laikam mokoties ar savainojumiem. Vidēji spēlē viņš guva 23,2 punktus, bet NBA karjeras laikā Bīls vidēji spēlē guvis 22,1 punktu. Spožākās sezonas viņam bija 2019./ 2020. gadā un 2020. / 2021. gadā, kad vidēji spēlē guva vairāk par 30 punktiem (attiecīgi 30,5 un 31,3 punktus).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!