Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolisti Dāvis Bertāns un Kristaps Porziņģis pirmdien ar atzīstamu sniegumu kaldināja sevis pārstāvēto Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu uzvaras.

Dalasas "Mavericks" vienība izbraukumā ar rezultātu 120:116 (36:22, 23:34, 27:20, 34:40) pieveica Milvoki "Bucks" komandu, sagādājot līdzšinējai līgas līderei ceturto zaudējumu šosezon. Vienlaikus tika arī pārtraukta Austrumu konferences vienības 18 spēļu uzvaru sērija.

Porziņģis laukumā nospēlēja 32:34 minūtes, kurās viņš sakrāja 26 punktus (5/11 divpunktu metienos, 4/8 trīspunktu metienos, 4/4 soda metienos), 12 atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles un divus bloķētus metienus. Liepājnieks arīdzan divreiz kļūdījās un divreiz pārkāpa noteikumus, bet, viņam esot laukumā, bez komandas līdera Luka Dončiča spēlējošā "Mavericks" komanda pretiniekus piesmēja ar 20 punktu pārsvaru.

Latvijas izlases basketbolists spēles ievadā ar 11 gūtiem punktiem palīdzēja Dalasas komandai izraut vadību 36:22. Šo minūšu laikā Porziņģis pēc atlēkušās bumbas arī trieca bumbu grozā pāri pagājušā gada NBA vērtīgākā spēlētāja apbalvojuma ieguvējam Jannim Adetokunbo.

Viesu pārsvars sasniedza pat 16 punktus, bet līdz puslaika beigām mājinieki to bija sadeldējuši līdz vien trim punktiem.

Dalasas vienība gan spēja vadību noturēt līdz spēles beigām. Īpaši zīmīgs bija brīdis sešas minūtes pirms spēles beigām, kad "Bucks" komanda bija sadeldējusi starpību līdz deviņu punktu deficītam, uz ko Porziņģis atbildēja, trāpot divus ļoti tālus trīspunktu metienus divos uzbrukumos pēc kārtas.

Liepājniekam ar 26 punktiem izpalīdzēja Sets Karijs, bet ar 13 punktiem un 11 rezultatīvām piespēlēm izcēlās pagaidu pamatpiecnieka saspēles vadītājs Džeilens Bransons, kurš aizstāja savainoto Dončiču.

Savukārt mājinieku rindās neapturams bija Adetokunbo, kurš sakrāja 48 punktus un 14 atlēkušās bumbas.

Vašingtonas "Wizards" komanda Austrumu konferences duelī spēja ar rezultātu 133:119 (43:31, 24:30, 29:30, 37:28) apspēlēt Detroitas "Pistons" komandu.

Dāvis Bertāns spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa, tiekot pie otrā lielākā spēles laika komandā (35:51 minūtes). Rūjienietis atzīmējās ar 17 punktiem (3/5 divpunktu metienos, 3/6 trīspunktu metienos, 2/3 soda metienos), četrām atlēkušajām bumbām, trim rezultatīvām piespēlēm un vienu bloķētu metienu. Bertāna kontā bija pa kļūdai un piezīmei, bet arī viņam bija komandas labākais plus/mīnus rādītājs – viņam esot laukumā, Vašingtona pretiniekus pieveica ar 19 punktu pārsvaru.

Lai gan viesi pēc trim nospēlētām minūtēm sagrāba vadību un to vairs Detroitas vienībai neatdeva, vairākos brīžos spēles laikā "Pistons" basketbolisti bija precīza metiena attālumā no rezultāta izlīdzināšanas.

Bertāns uzmanības epicentrā nokļuva sešas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad par latvieša noraušanu uz zāles grīdas nesportisko pārkāpumu izpelnījās Markīfs Moriss. Vidzemnieks reaģēja asi, tomēr komandas biedri basketbolistu atturēja no jebkādas saķeršanās ar pretspēlētāju. Markīfa Morisa dvīņu brālis Markuss Moriss vasarā netieši ietekmēja Bertāna likteni, laužot Sanantonio "Spurs" komandai doto solījumu.

Rūjienietis trāpīja vienu no diviem soda metieniem par nesportisko piezīmi, guva divus punktus pēc caurgājiena, bet tad realizēja tālmetienu, kā arī vienu soda metienu par pretinieka pārkāpumu metiena brīdī, palīdzot "Wizards" noturēt vadību.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 35 punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm bija Bradlijs Bīls, bet ar 23 punktiem izcēlās Aizeja Tomass. Savukārt mājinieku labā pa 22 punktiem guva Moriss un Deriks Rouzs.

Dalasas komanda ar 18 uzvarām 26 spēlēs saglabā trešo pozīciju Rietumu konferencē, bet nākamo reizi tā dosies laukumā trešdien, kad klubs uzņems Bostonas "Celtics" vienību.

Savukārt Vašingtonas "Wizards" tas bija astotais panākums 25 spēlēs, bet komanda joprojām atrodas 12. pozīcijā Austrumu konferencē. Bertāna pārstāvētā vienība trešdien uzņems turnīra tabulas "kaimiņus" Čikāgas "Bulls", kuri ieņem vienu vietu augstāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!