Foto: AFP/Scanpix/LETA
Kristaps Porziņģis svētdien, 21. janvārī, Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē guva 32 punktus, bet NBA līdervienība Bostonas "Celtics" ar 116:107 (35:25, 35:30, 20:25, 26:27) pieveica Hjūstonas "Rockets".

Porziņģis jau pirmajā ceturtdaļā guva 15 punktus, palīdzot "Celtics" iegūt 10 punktu pārsvaru. Otrajā ceturtdaļā liepājnieks realizēja trīspunktu metienu un divus "sodiņus", bet "Celtics" pārsvaru palielināja līdz +15. Otrajā puslaikā Porziņģis sameta 12 punktus – pa sešiem katrā ceturtdaļā, palīdzot "Celtics" gūt 33. uzvaru 43 spēlēs.

Porziņģis ceturto reizi sezonā sasniedza 30 gūto punktu robežu. Visā mačā Porziņģis nospēlēja 32:49 minūtes, realizēja piecus no desmit divpunktu, sešus no 11 trīspunktu un visus četrus soda metienus. Viņa kontā vēl arī sešas atlēkušās bumbas, piecu bloķēti metieni, kā arī pa vienai pārtvertai piespēlei un rezultatīvai piespēlei.

Sastāva problēmu nomāktā "Rockets" praktiski visu maču bija iedzinējos. Lai gan pēdējā ceturtdaļā Hjūstonas basketbolisti pietuvojās līdz -3, "Celtics" veica nelielu izrāvienu, panāca desmit punktus pārsvaru un iniciatīvu vairs neatdeva.

"Celtics" rindās vēl Deriks Vaits guva 21 punktu un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, 18 punkti Džeisonam Teitumam, bet Džalens Brauns sasniedza "triple double" – 13 punktu, 11 atlēkušās bumbas un desmit rezultatīvas piespēles. "Rockets" labā 25 punktus guva Dilons Brūkss, bet "triple double" turku basketbolistam Alperenam Šnegunam – 24 punkti, 12 atlēkušās bumbas un desmit rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!