Foto: Kadrs no video
Pēc divu spēļu izlaišanas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta maču aizvadīja latvietis Kristaps Porziņģis, kurš ar veiksmīgu sniegumu palīdzēja Bostonas "Celtics" ar rezultātu 129:124 (36:26, 45:40, 25:37, 23:21) savā laukumā pārspēt Indiānas "Pacers" basketbolistus.

Porziņģis aizvadītajā mačā guva 17 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, izceļoties ar sesto "double-double" šajā sezonā. Viņš realizēja četrus divpunktu metienus (4/11), divus tālmetienus (2/6) un trīs soda metienus (3/4). Viņš arī izdarīja divas rezultatīvas piespēles, bloķēja vienu metienu, pieļāva četras kļūdas un saņēma piecas piezīmes.

"Celtics" rindās rezultatīvākais ar 30 punktiem bija Džeisons Teitums, 25 punktus pievienoja Džeilens Brauns, bet 24 punktus sameta arī Deriks Vaits. Savukārt "Pacers" komandā 26 punktus un 12 atlēkušās bumbas sakrāja Ārons Nesmits, bet 23 punkti Paskāla Siakama kontā.

Spēles pirmajā pusē "Celtics" spēlēja diezgan droši un jau pirmajā ceturtdaļā ieguva desmit punktu pārsvaru (31:21). Līdz pirmā puslaika pārtraukumam mājinieki jau bija palielinājuši pārsvaru līdz 81:66, taču "Pacers" otro puslaiku iesāka ļoti apņēmīgi. Porziņģis gan trešās ceturtdaļas sākumā izcēlās ar varenu bumbas triecienu grozā pāri Mailsam Tērneram.

Tomēr pēc tam Indiānas komanda veica 25:10 punktu izrāvienu un uz brīdi ieguva viena punkta pārsvaru. "Celtics" galotnē spēja veikt savu 19:6 izrāvienu, kas ļāva pēdējās minūtes aizvadīt ar nelielu pārsvaru. Pēdējā minūtē Teitums pie rezultāta 127:124 iespaidīgi bloķēja Ternera metienu no groza apakšas, šai epizodei kļūstot par vienu no svarīgākajām mača galotnē.

NBA Austrumu konferences kopvērtējumā "Celtics" ar 37 uzvarām 48 spēlēs ieņem pirmo vietu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!