Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē guva 17 punktus, taču viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics" ar rezultātu 118:121 pagarinājumā izbraukumā zaudēja Šarlotas "Hornets" basketbolistiem.

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 34 minūtes, kuru laikā realizēja četrus divpunktu metienus (4/6), vienu tālmetienu (1/8) un sešus soda metienus (6/10), kopumā gūstot 17 punktus. Latvietis izcīnīja arī astoņas atlēkušās bumbas, pārtvēra divas bumbas, bloķēja trīs metienus, nopelnīja divas piezīmes un spēli noslēdza ar +/- rādītāju -26, kas bija sliktākais komandā.


45 punktus "Celtics" labā guva Džeisons Teitums, kurš pievienoja arī 13 atlēkušās bumbas, bet 21 punktu sameta Peitons Pritčards. Porziņģis bija trešais rezultatīvākais spēlētājs komandā.


"Hornets" labā 36 punktus, deviņas atlēkušās bumbas un astoņas piespēles iekrāja Lamelo Bols, 20 punktus guva Gordons Heivords, savukārt 18 punktu Marka Viljamsa kontā.

Spēles otrajā ceturtdaļā "Celtics" ieguva vadību ar 53:35, šķietami virzoties pretī savai septītajai uzvarai pēc kārtas, tomēr līdz puslaika pārtraukumam mājinieki deficītu samazināja līdz 11 punktiem. Arī otrajā puslaikā "Hornets" turpināja izlīdzināt spēles gaitu. Porziņģa pārstāvētās komandas vadība saruka līdz 87:85, neraugoties uz latvieša deviņiem gūtajiem punktiem spēles trešajā ceturksnī, bet tad ceturtajā ceturtdaļā atkal izdevās panākt 100:89. Šarlotas basketbolisti vēlreiz atspēlējās, un septiņas sekundes pirms pamatlaika beigām Bols caurgājienā guva divus punktus un ieveda spēli pagarinājumā.

Pagarinājumā par "Hornets" varoni kļuva Mailzs Bridžess, kurš ar tālmetienu panāca 119:116 "Hornets" labā. Teitumam bija iespēja izlīdzināt rezultātu ar soda metieniem, taču viņš trāpīja divus no trim. Mača gala rezultātu panāca Heivords ar precīziem soda metieniem.

"Celtics" komandai pārtrūka sešu uzvaru sērija, bet tā ar 11 uzvarām un trīs zaudējumiem joprojām ieņem pirmo vietu NBA Austrumu konferencē. Savukārt "Hornets" guva savu ceturto uzvaru 13 spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!