Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Kristaps Porziņģis pēc pirmdien izcīnītās uzvaras pret Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) nu jau līdzšinējo līdervienību Milvoki "Bucks" minēja, ka ceturtajā ceturtdaļā realizētie tālmetieni izpildīti, diži nedomājot.

Dalasas "Mavericks" vienība pretiniekus pieveica ar rezultātu 120:116, apturot "Bucks" komandas 18 uzvarēto spēļu sēriju. Mačā gan nevarēja piedalīties potītes savainojumu guvušais Dalasas komandas līderis Luka Dončičs.

"NBA ir traka līga," pēc spēles par panākumu izteicās Porziņģis. "Būtībā jebkurš var uzvarēt jebkuru. Mēs sev uzstādām augstus mērķus. Tā ir viena no līgas labākajām komandām. Smagi cīnījāmies un bijām spējīgi izcīnīt uzvaru."

Viens no spēles atslēgas punktiem notika ceturtajā ceturtdaļā, kad Porziņģis divos uzbrukumos pēc kārtas realizēja ārkārtīgi tālus trīspunktu metienus. Pēkšņais sešu punktu izrāviens ļāva "Mavericks" vienībai attālināties līdz 14 punktu pārsvaram.

"Reizēm gūstu sajūtu, ka, ai, jāuzlidina pa grozu. Par otro metienu nemaz nedomāju. Kā dabūju bumbu, tā izmetu," klāstīja Porziņģis.

Gan liepājnieks, gan Dalasas komandas aizsargs Sets Karijs izcēlās ar 26 punktiem. Savukārt ieguldījumu aizsardzībā sniedza Dorians Finijs-Smits, kurš ļāva vienam no mājinieku līderiem Krisam Midltonam gūt vien deviņus punktus.

"Izcīnījām lielisku uzvaru naidīgā vidē," atzina Finijs-Smits, kura kontā bija 15 punkti un astoņas atlēkušās bumbas. "Laukumā dodamies, sagaidot tikai uzvaru. Uzskatām, ka pret "Heat" zaudējām savas vainas dēļ un varējām šo spēli "izvilkt" bez Lukas. Mūsu komanda var uzvarēt jebkurā mačā, ja veicam pirmo triecienu. Zinājām, ka viņi mēdz labi spēlēt pirmajā ceturtdaļā."

Dalasas komanda ar 18 uzvarām 26 spēlēs saglabā trešo pozīciju Rietumu konferencē, bet nākamo reizi tā dosies laukumā trešdien, kad klubs uzņems Bostonas "Celtics" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!