Foto: FIBA

Latvijas basketbola klubs "VEF Rīga" otrdien, 21. novembrī, FIBA Čempionu līgas C grupas ceturtās kārtas mačā "Arēnā Rīga" ar 70:63 (18:9, 15:26, 15:11, 22:17) uzvarēja "Cholet" komandu no Francijas, tiekot pie pirmā panākum šīs sezonas turnīrā.

Latvijas čempionu sastāvā rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Aizeja Pinjeiro, bet pa 13 punktiem sameta Džaiseks Lotijs un Aleksandrs Madsens. Savukārt Brendans Adamss pievienoja 11 punktus.

Savukārt "Cholet" komandā Džeraldam Ajaji 19 gūti punkti.

"VEF Rīga" šo maču sāka ļoti veiksmīgi un disciplinēti ar labu spēli aizsardzībā. Pirmajā ceturtdaļā izdevās izvirzīties vadībā ar 18:6, taču pēc tam Francijas klubs savu sniegumu sakārtoja un mērķtiecīgi pietuvojās. Pēdējās pirmā puslaika minūtēs izdevās arī pārņemt vadību, bet lielajā pārtraukumā Latvijas čempioni devās ar divu punktu deficītu (33:35).

Vēl otrā puslaika pirmajās minūtēs "Cholet" bija vadībā, tomēr "VEF Rīga" ar kaujiniecisku garu starpību samazinājās un labā "Arēna Rīga" atmosfērā atguva vadību. Atslēgas brīžos īpaši labi nospēlēja Madsens, kurš aizvadīja sezonas labāko maču Čempionu līgā. Nepilnas trīs minūtes līdz pamatlaika beigām Lotijs iemeta divus punktus ar sodu, panākdams 62:58.

Turpinājumā "VEF Rīga" meistarīgi uzvaru noturēja, noslēdzošajās minūtēs viesiem nedodot daudz iespēju atgūties.

Ar vienu uzvaru četrās spēlēs "VEF Rīga" C grupas kopvērtējumā atrodas pēdējā vietā, taču joprojām saglabā reālas izredzes iekļūt nākamajā turnīra kārtā.

Portāls "Delfi" piedāvāja "VEF Rīga" un "Cholet" spēles teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!