Foto: FIBA

Latvijas basketbola klubs "VEF Rīga" Rīgā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra piektajā mačā ar rezultātu 77:72 pārspējaSpānijas klubu "Lenovo Tenerife", turpinot cīņu par izkļūšanu no apakšgrupas.

Aleksandrs Madsens šajā mačā guva 17 punktus, 16 punkti Aizejas Pineiro kontā, bet 15 punktus guva Brendans Adamss, kurš izdarīja arī septiņas rezultatīvas piespēles. Dairis Bertāns guva 10 punktus, visus pirmajā puslaikā. Astoņas piespēles iekrāja Džaizeks Lotijs, bet Arnaldo Toro Barea izcēlās ar 14 atlēkušajām bumbām.

"Tenerife" rindās 16 punktus guva Giorgi Šermadini, bet 14 punktus sameta Haimess Fernandess, kurš spēli noslēdza ar divām tehniskajām piezīmēm.

No pirmās ceturtdaļas vidus viesi sāka palielināt pārsvaru, deviņu punktu pārsvaru (28:19) panākot 19 sekundes pirms ceturtdaļas beigām, Joanam Sastrem realizējot tālmetienu.

Tomēr otro ceturtdaļu mājinieki sāka ar 8:0 izrāvienu, pēc Aizijas Pinjeiro divpunktu metiena pietuvojoties līdz 27:28, bet pēc Daira Bertāna tālmetiena 17.minūtē atkal izvirzoties vadībā ar 33:32.

Līdz trešās ceturtdaļas vidum turpinājās līdzīga cīņa, bet ceturtdaļas turpinājumā mājinieki palielināja pārsvaru, Pinjeiro ar soda metienu panākot 57:49.

Viesi vistuvāk tika 34.minūtē, kad pēc Sasu Salina tālmetiena pietuvojās līdz 61:62, taču kaut izlīdzinājumu panākt nespēja, maču ar diviem precīziem soda metieniem pabeidzot mājiniekam Aleksanderam Madsenam.

Tenerifes komanda FIBA Čempionu līgā iepriekš triumfējusi 2017. un 2022. gadā. Iepriekšējās piecās tikšanās reizēs rīdziniekiem nav izdevies uzvarēt šo Spānijas klubu.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!