Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlēs otrdien no laukuma tika patriekti čempionu Denveras "Nuggets" līderis, divkārtējais sezonas MVP ieguvējs Nikola Jokičs, bet citā mačā priekšlaicīgi laukumu nācās atstāt vienam no Goldensteitas "Warriors" līderiem Dreimondam Grīnam.

"Nuggets" otrdien ar 114:106 pieveica Čikāgas "Bulls", gūstot otro uzvaru pēc kārtas izbraukuma mačos. Serbu centrs maču pabeidza 68 sekundes pirms pirmā puslaika beigām, kad saņēma tehnisko piezīmi un uzreiz tika aizsūtīts uz ģērbtuvēm.

Pēc neiemesta metiena Jokičs veltīja vārdus tiesnesim Musam Dageram, kurš nekavējoties parādīja tehnisko piezīmi. Ja parasti spēlētāju izraida pēc divām tehniskām vai nesportiskām piezīmēm, tad šoreiz Jokičs uzreiz tika patriekts no laukuma, saņemot pamatīgu ūjināšanu no Čikāgas publikas.

"Nosvilp sodu, tu … [cenzēts]," pēc līdzjutēju sacītā esot izkliedzis Jokičs.

Kā norādīts spēles oficiālajā protokolā, Jokičs izraidīts par "tiešu rupju valodu saskarē ar tiesnesi, kas pēc standartiem ir izraidīšana no spēles". Jokičs pēc spēles atzina, ka "pārkāpis līniju", bet norādīja, ka līdzīgos gadījumos citreiz neseko pat parasta tehniskā, kur nu vēl spēlētājs tiek izraidīts.

Citā mačā "Warriors" ar 116:119 zaudēja Fīniksas "Suns", bet Grīns par otro nesportisko piezīmi laukumu atstāja trešās ceturtdaļas vidū. Spēlējot uzbrukumā un cenšoties ieņemt labāku pozīciju, Grīns nesavaldījās un agresīvi iesita galvu Jusufam Nurkičam, kas pēc NBA noteikumiem ir nesportiskā piezīme.

Vienam no "Warriors" līderiem Grīnam šī ir jau trešā izraidīšana no spēles šajā sezonā. Iepriekšējo reizi Grīns no laukuma tika padzīts 14. novembrī, kad incidenta laikā spēlētāju burzmā aiz kakla saķēra Minesotas "Timberwolves" centru Rudiju Gobēru. Par šo pārkāpumu Grīns vēlāk saņēma piecu spēļu diskvalifikāciju.
Ņemot vērā Grīna incidentu sarakstu, basketbolists par savu izraidīšanu otrdienas spēlē no līgas vadības var saņemt arī ilgstošāku diskvalifikāciju.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!