Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Kristapa Porziņģa pārstāvētais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs tuvākajā laikā atvadīsies no vēl viena uzbrukuma līdera Kaila Kuzmas, kurš izvēlējies izmantot savas tiesības un nepagarinās līgumu ar vienību uz vēl vienu sezonu, vēsta ESPN.

Kuzmam bija iespēja pagarināt līgumu uz vienu sezonu, kuras laikā viņam būtu garantēti 13 miljoni ASV dolāru. Tomēr basketbolists izvēlējies šo iespēju noraidīt un jau šovasar kļūs par neierobežoti brīvo aģentu, cenšoties tikt pie daudz vērtīgāka līguma. Kā norāda ESPN, Kuzma būs viens no iekārojamākajiem basketbolistiem šīs vasaras NBA brīvo spēlētāju tirgū, kas atvērsies 30. jūnijā.

Tādējādi šobrīd "Wizards" teorētiski ir palikusi jau bez diviem no trim rezultatīvākajiem spēlētājiem. Pirms tam jau tika ziņots, ka "Wizards" rindas atstās "neaizstājamais" Bredlijs Bīls, kura aizmainīšanai bija nepieciešama paša basketbolista piekrišana.

Bīls ar vidēji spēlē gūtajiem 23,2 punktiem kopā ar Porziņģi bija "Wizards" rezultatīvākie spēlētāji aizvadītajā sezonā, bet Kuzma vidēji spēlē guva 21,2 punktus, izcīnīja 7,2 atlēkušās bumbas un izdarīja 3,7 rezultatīvas piespēles. Kuzma piedalījās 64 spēlēs un visas sāka "Wizards" sākumsastāvā, aizvadot līdz šim karjerā veiksmīgāko sezonu.

Netiek izslēgts, ka Kuzma un "Wizards" varētu vienoties par jaunu, basketbolistam daudz izdevīgāku līgumu, ja ASV galvaspilsētas komanda izvēlēsies basketbolistu paturēt savās rindās. Pēc aizvadītās sezonas Kuzma bija izteicies, ka vēlas spēlēt komandā, kas būtu NBA čempiontitula kandidāte.

Arī Porziņģim - līdzīgi kā Kuzmam - jāveic ir sava izvēle: vai viņš piekrīt palikt uz vēl vienu sezonu Vašingtonā, vai arī šovasar kļūst par brīvo aģentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!