Foto: Latvijas Futbola federācija

Ambiciozais Latvijas futbola klubs "Riga" no galvenā trenera amata atbrīvojis horvātu speciālistu Tomislavu Stipiču. Tādējādi apstiprinājušās iepriekš izskanējušās runas, ko gan klubs vairījās apstiprināt.

Kā vēsta "Riga", līgums ar 44 gadus veco Stipiču pārtraukta pēc abpusējas vienošanās. Trenerim bija spēkā kontrakts vēl uz nākamo sezonu.

Stipičs par "Riga" galveno treneri kļuva pirms 2023. gada sezonas. Kopumā viņa vadībā klubs aizvadīja 46 spēles, guva 33 uzvaras, septiņas reizes spēlēja neizšķirti un piedzīvoja sešus zaudējumus.

"Riga" šī trenera vadībā šogad uzvarēja Latvijas kausā, taču nespēja izpildīt galveno uzdevumu - triumfēt "Optibet" Virslīgā, kur pēdējā kārtā nācās izlaist titulu no rokām. To ieguva RFS un kvalificējās UEFA Čempionu līgas atlasei.

Pirms kļūšanas par "Riga" stūrmani Stipičs vadīja citu pašmāju komandu "Auda", ar ko pērn negaidīti izdevās triumfēt Latvijas kausā, sarūpējot klubam pirmo dalību Eirokausos tā pastāvēšanas vēsturē.

Neoficiāli izskanējusi informācija, ka Stipičs varētu būt viens no pretendentiem Latvijas izlases galvenā trenera amatam, no kura pagājušajā nedēļā tika atbrīvots Dainis Kazakevičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!