Foto: FK Auda

Latvijas futbola klubs "Auda" ceturtdien UEFA Konferences līgas kvalifikācijas otrās kārtas pirmajā mačā cīnījās neizšķirti, kamēr Virslīgas līdere "Riga" piedzīvoja zaudējumu Ungārijā.

Eiropas kausu debitante "Auda" spēlēja 1:1 (0:1) ar Slovākijas vienību Trnavas "Spartak".

Ceturtajā minūtē Abioduna Ogunniji sitienu atvairīja viesu vārtsargs Martins Vantruba.

Jau astotajā minūtē viesi izvirzījās vadībā. Tālsitienu vārtsargs Roberts Ozols atsita, taču pēc slovāku spēlētāja piespēles ar galvu uz vārtsarga laukuma līniju bumbu vārtos ar kāju raidīja aizsargs Šebastians Koša.

Slovākijas klubam uzbrūkot vairāk, Ozols vēl vairākkārt iesaistījās spēlē, taču 19.minūtē pēc brīvsitiena izpildes no kreisās puses bīstamu Režinaldu Ramiresa sitienu ar galvu jau atvairīja Vantruba, bet vārtsarga atsisto bumbu pie tālā vārtu staba apstrādāt neizdevās Manjumovam Ačolam.

35.minūtē viesi palika mazākumā, jo otro dzelteno kartīti 15 minūšu laikā saņēma Nikolass Geresito. Viņš, izsitot bumbu, trāpīja pa kāju Niko Bretšneideram un nopelnīja sarkano kartīti.

Pēc tam iniciatīvu ieguva "Auda", vairāk laika pavadot pretinieku laukuma pusē.

Uzbrukumā otrā puslaika sākumā vairāk laika pavadīja "Auda", bet vārtus mājinieki guva ātrajā uzbrukumā, kad Ramiress no soda laukuma labās puses sita vārtu tuvējā apakšējā stūrī. Vantruba ar roku bumbu skāra, taču tās ielidošanu vārtos kavēt nespēja.

Gandrīz visu laiku uzbrukumā bija "Auda", taču bīstamu momentu pie viesu vārtiem praktiski nebija.

78.minūtē Ramiress cīņā par bumbu sadūrās ar Vantrubu un nopelnīja dzelteno kartīti.

"Auda" turpināja uzbrukt arī mača desmit kompensācijas minūtēs, uzbrukuma smailē esot Ramiresam, taču rezultāts vairs nemainījās.

Atbildes spēle Slovākijā notiks 3.augustā.

Tikmēr "Riga" ceturtdien ar 1:2 (0:0) piekāpās Ungārijas klubam "Kecskemeti" .

Pārsvars pirmajā puslaikā bija "Riga" futbolistiem. Mājinieku vārtsargu ar sitieniem pa vārtiem traucēja Hrvoje Babecs un Baba Musā, bet 32.minūtē pēc piespēles uz vārtsarga laukuma līniju Marko Regža trāpīja pa vārtu kreiso stabu.

Rīdzinieku vārtsargam Tomam Nilam Puriņam bīstamākais sitiens pa vārtiem bija jāgaida līdz 39.minūtei, kad viņš atsita Bences Bano-Sabo sitienu.

Otro puslaiku "Riga" uzsāka ar trim jauniem spēlētājiem sastāvā, bet mājinieki - ar vienu.

50.minūtē mājinieki tika pie 11 metru soda sitiena, kad pēc niecīgas sadursmes ar Musā soda laukumā guļus izstiepās Mihails Meshi un video atkārtojums apstiprināja soda sitiena nepieciešamību. Turklāt otrajā puslaikā laukumā nākušais uzbrucējs Abdulrahmans Taivo saņēma dzelteno kartīti par runāšanu ar tiesnesi.

Vārtus guva Šoma Suhodovskis, raidot bumbu vārtu kreisajā apakšējā stūrī, Puriņam dodoties uz pretējo vārtu stūri.

64.minūtē pēc Musā sitiena ar galvu pēc stūra sitiena izpildes trāpīja tieši virsū vārtsargam.

Vairāk uzbruka rīdzinieki, taču Kečkemētas futbolisti atbildēja ar ļoti bīstamiem pretuzbrukumiem. 73.minūtē pēc divām piespēlēm soda laukumā Meshi sita no vārtsarga laukuma robežas, taču Puriņš bija vietā. Tomēr 85.minūtē Gerge Pālinkašs pēc Barnas Tota centrējuma no kreisās puses viens pats ieskrēja vārtsarga laukumā un panāca 2:0.

Jau nākamajā minūtē Antonijs Kontrerass pēc Ngondas Muzingas piespēles rezultāta starpību samazināja līdz 1:2.

Atbildes spēle 3.augustā notiks Rīgā.

Jau ziņots, ka otrdien "Valmiera" viesos ar 3:0 sagrāva Sanmarīno vienību "Tre Penne", bet trešdien RFS futbolisti pirmajā otrās kārtas spēlē Jūrmalā ar 0:2 zaudēja Azerbaidžānas Masaziras "Sabah".

Sacensību fināls notiks 2024.gada 29.maijā Atēnās.

Iepriekšējās sezonas finālā Vesthemas "United" futbolisti finālā ar 2:1 pārspēja RFS pretinieci grupu turnīrā Florences "Fiorentina".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!