Sestdien 11.novembrī noslēdzās Latvijas futbola virslīgas sezona, un par čempioni tika kronēta RFS, kas spēles otrajā pusē izcīnīja kāroto uzvaru pār "Metta" un turnīra tabulā ar viena punkta pārsvaru pārspēja "Riga FC". Plaisa starp TOP2 un pārējām komandām lika par sevi manīt (tuvākā sekotāja "Auda" atpalika par 30 punktiem), un futbola eksperti Jurijs Žigajevs un Ilvars Koscinkevičs spriež, ka tuvākajā laikā šīm komandām citu konkurentu turnīra tabulā nebūs.

Šī virslīgas sezonas izskaņa bija saldais ēdiens visiem Latvijas futbola faniem. Sporta komentētājam un bijušajam Latvijas izlases futbolistam, tagad otrās līgas kluba "PPK/ Betsafe" trenerim Jurijam Žigajevam šīs sezonas izšķirošās spēles atgādināja Anglijas premjerlīgu, kad 2012. gadā "Manchester City" kļuva par čempioni, jo pēdējās minūtēs Serhio Agvero pamanījās gūt dramatiskus vārtus. Cīņa par Latvijas čempionu titulu turpinājās līdz pēdējās kārtas pēdējām 45 minūtēm, kad, pateicoties Jāņa Ikaunieka otrajā puslaikā realizētajam 11 metru soda sitienam, RFS ar 1:0 (0:0) pieveica "Metta", bet "Riga FC" noslēdza cīņu ar neizšķirtu rezultātu 1:1 (0:0) pret pērnajiem čempioniem "Valmiera FC". Noslēgumā pirmo un otro vietu šķira tikai viens punkts, bet vēl pēdējās kārtas pēdējās minūtēs teorētiski bija iespēja, ka abām komandām būtu vienāds punktus skaits. Arī šajā gadījumā čempionu tituls pienāktos RFS.

"Es nebiju gaidījis, ka abi Rīgas klubi punktu ziņā tik ļoti atrausies no pārējiem. Biju pārsteigts, ka citas komandas nespēja turēt līdzi. Pozitīvi pārsteidza arī Jelgavas klubs," portālam "Delfi" sacīja Žigajevs. Lai gan, ņemot vērā iepriekšējo sezonu rezultātus, bija sagaidāms, ka FK "Jelgava" šosezon centīsies nenoslīdēt turnīra tabulas apakšā un neizkrist no virslīgas, tai izdevās parādīt labu sniegumu, sezonas beigās ieņemot sesto vietu turnīra tabulā.

Vēl pirms pašas sezonas noslēguma aizkulisēs parādījās runas, ka virslīga varētu paplašināties līdz 12 komandām līdzšinējo desmit vietā. Pavisam nesen – 2021. gadā – sezonas noslēgumā virslīgā bija tikai septiņas komandas. "Paplašināšanās nāk ar daudziem riskiem. Manuprāt, mums nevajadzētu strēbt karstu ar šo. Es pašlaik neredzu, ka mēs esam tam gatavi, jo ne visas no šīm komandām var atļauties trenēties profesionālā līmenī – katru dienu," bažīgs ir Koscinkevičs.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!