Foto: Latvijas Futbola federācija

Valsts ieņēmumu dienests (VID) pagājušajā nedēļā paziņoja, ka nodevis kriminālvajāšanas uzsākšanai kriminālprocesu pret kāda futbola kluba amatpersonu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas. Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka aizdomu ēna krīt pār Latvijas futbolā labi zināmo Gorkšu ģimeni un viņu ilggadējo lolojumu – futbola klubu "Auda".

"Lursoft" pieejamā informācija liecina, ka pret biedrību "Futbola klubs "Auda"" no VID puses ir uzlikti nodrošinājumi. Šajā gadījumā pēc VID Nodokļu nomaksas veicināšanas pārvaldes 2022. gada 7. februāra lēmuma biedrībai "Futbola klubs "Auda"" piemērots aizliegums veikt jebkādas izmaiņas – reorganizācijas, likvidācijas, amatpersonu izslēgšanu un reģistrāciju Biedrību un nodibinājumu reģistrā. Tāpat "Auda" kopš 2020. gada 20. jūlija ir zaudējusi sabiedriskā labuma organizācijas statusu, bet šobrīd biedrības nodokļu parāds ir 2107,46 eiro.

VID minētajā laika posmā un šobrīd "Auda" ir divi izpildinstitūcijas locekļi – Juris Gorkšs un viens no viņa dēliem Rihards Gorkšs. Rihards Gorkšs šobrīd ir arī Latvijas U-17 meiteņu futbola izlases galvenais treneris.

"Auda" pārkāpumi notikuši brīdī, kad Gorkšu ģimene bija pārstāvēta Latvijas futbola visaugstākajā līmenī – 2018. gada pavasarī par LFF prezidentu kļuva Kaspars Gorkšs, kurš amatu zaudēja 2019. gada nogalē.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!