Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Apturētais Beļģijas un Zviedrijas 2024.gada Eiropas futbola čempionāta kvalifikācijas mačs netiks pārspēlēts un abas izlases tiks pie punkta kopvērtējumā par neizšķirtu rezultātu, ceturtdien paziņoja Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA).

Jau ziņots, ka pirmdien Briselē spēle starp Beļģijas un Zviedrijas vīriešu futbola izlasēm pēc pirmā puslaika tika pārtraukta drošības apsvērumu dēļ, jo apšaudē Briseles centrā tika nogalināti divi un viens cilvēks tika ievainots.

Pēc pirmā puslaika rezultāts bija 1:1, un UEFA to apstiprināja kā mača beigu rezultātu, abām izlasēm tiekot pie viena punkta kopvērtējumā.

F apakšgrupā Beļģijai septiņās spēlēs ir 17 punkti, Austrijai ir 16 punkti, Zviedrija sešās spēlēs sakrājusi septiņus punktus, Azerbaidžāna sešās spēlēs tikusi pie četriem punktiem, kamēr Igaunijai ir viens punkts. Beļģija un Austrija jau ir nodrošinājušas vietu Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Finālturnīrā iekļūst desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024.gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024.gada 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Bez Vācijas vietu finālturnīrā jau nodrošinājusi arī Beļģija, Francija, Portugāle, Spānija, Skotija, Turcija un Austrija.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!