Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas komandas nespēlēs pret agresorvalsts Krievijas komandām un savu nostāju nemaina, lai gan UEFA pieļauj agresoru valstu izlašu atgriešanos starptautiskā apritē.

Jau vēstīts, ka UEFA atļāvusi Krievijas U-17 meiteņu un puišu izlasēm atgriezties starptautiskās sacensībās. Šo lēmumu organizācija pamato ar to, ka bērnus nedrīkst sodīt par darbībām, par kurām ir atbildīgi tikai pieaugušie.

Atgādinām, ka UEFA otrdien arī lēma, ka Latvijai uzticēs rīkot 2027. gada Eiropas U-17 puišu čempionāta finālturnīru, kas notiks Rīgā, Jelgavā un Jūrmalā.

"Latvijas Futbola federācija (LFF) atkārtoti apstiprina, ka visu līmeņu Latvijas futbola izlases nespēlēs pret Krievijas komandām neatkarīgi no šādu spēļu norises vietas vai Krievijas sportistu pārstāvniecības formas. Tas ir pretrunā ar LFF stingro nostāju attiecībā pret Krievijas uzsākto karu Ukrainā, un šāda nostāja būs spēkā līdz karadarbības izbeigšanai Ukrainā," teikts LFF paziņojumā. "LFF vēlreiz apliecina, ka ir un būs saliedēta ar Ukrainu un Ukrainas kolēģiem visos izrietošajos lēmumos. Tāpat LFF pilnībā respektē un ievēro Latvijas likumdošanā nostiprināto kārtību, kas attiecas uz šādu spēļu norisi vai šādu sporta komandu uzņemšanas ierobežojumiem Latvijas teritorijā."

Pēc Krievijas militārā iebrukuma Ukrainā UEFA uz nenoteiktu laiku diskvalificēja visas Krievijas komandas, tostarp liedzot Sanktpēterburgā notikt UEFA Čempionu līgas finālam, bet Kazaņā - UEFA Superkausa izcīņai. Tāpat savienība pārtrauca līgumu ar savu sponsoru "Gazprom".

Paziņojot lēmumu par Krievijas jauniešu izlašu pielaišanu starptautiskajām sacensībām, UEFA izpildkomiteja atkārtoti pauda nosodījumu Krievijas nelegālajam karam un apstiprināja, ka visu pārējo šīs valsts klubu un izlašu diskvalifikācija paliks spēkā līdz Ukrainas konflikta beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!