Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Kolumbusas "Blue Jackets" turpina piemeklēt dažādas problēmas. Publiski savu sašutumu paudis 20 gadus vecais aizsargs Davids Jiržīčeks, bet 19 gadus vecais Adams Fantili iepriekšējā spēlē sagrieza kāju ar pretinieka slidu un nevarēs piedalīties gaidāmajās spēlēs.

2022. gada NHL drafta sestais numurs Jiržīčeks šajā sezonā nospēlējis 36 spēles "Blue Jackets" sastāvā, gūstot vārtus un izdarot astoņas piespēles, bet janvārī viņš tika nosūtīts uz fārmklubu Klīvlendas "Mosters", kas spēlē Amerikas hokeja līgā (AHL).

"Es spēlēju labu hokeju NHL," intervijā "The Athletic" teica Jiržīčeks. "Esmu NHL spēlētājs. Man viedoklis ir, ka man jāspēlē NHL."

"Es redzu, ka tādi spēlētāji no manas drafta klases kā Šimons Nemecs un Kevins Korčinskis iegūst iespējas spēlēt vairākumā, viņi spēlē daudz minūšu NHL. Tās ir citas komandas un citas situācijas, bet es varu sevi salīdzināt ar viņiem. Es tikai vēlos iespēju spēlēt."

Nemecs iepriekšējās 26 NHL spēlēs izcēlies 13 rezultativitātes punktiem, laukumā pavadot vidēji 20:46 minūtes, bet Korčinskis 44 spēlēs guvis deviņus punktus, spēlējot nepilnas 20 minūtes mačā. Jiržīčeka spēles laiks bijis vidēji 14:47 minūtes.

"Blue Jackets" galvenais treneris Paskāls Vinsets uzskata, ka Jiržīčekam tagad ir svarīgi attīstīt prasmes, un to vislabāk var izdarīt tieši AHL čempionātā. "Mēs mēģinām izveidot elites līmeņa aizsargu, kurš spēlēs smagas minūtes pret labākajiem pretiniekiem. Viņam vajag tam sagatavoties. AHL viņam tagad ir labākais ceļš," teica Vinsents.

Savukārt 2023. gada NHL drafta trešais numurs Fantili "Blue Jackets" iepriekšējā spēlē pret Sietlas "Kraken" savainoja kreiso kāju, kad pretinieks ar slidu trāpīja viņam virs potītes. Kājas sagriezuma dēļ viņš nevarēs spēlēt nākamajā mačā naktī uz trešdienu pēc Latvijas laika, kad Kolumbusas komanda viesos spēkosies pret Sentluisas "Blues".

Pēc tam līdz 10. februārim spēles Kolumbusai nav paredzētas.

Fantili šosezon 49 mačos guvis 12 vārtus un izdarījis 15 piespēles, kas viņu padara par otro rezultatīvāko spēlētāju komandā aiz Džonija Gudro (7+24).

Jau vēstīts, ka aizvadītajās nedēļās "Blue Jackets" vadībai jārisina dažādas problēmas. Neskaidra bija situācija ar Elvis Merzļikinu, kurš pieprasīja maiņu, bet vēlāk šī situācija noklusa, savukārt uzbrucējs Patriks Laine vērsies NHL palīdzības programmā.

Kolumbusas "Blue Jackets" arī šajā sezonā ir viena no pastarītēm, un tā ar 40 punktiem 49 spēlēs Austrumu konferencē ieņem pēdējo, 16.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!