Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers svētdien traumas dēļ nenoslēdza Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Vankūveras "Canucks" treniņu.

Kā ziņo medijs "The Vancouver Sun", Latvijas uzbrucēja trauma netiek raksturota kā nopietna, un "Canucks" galvenais treneris Riks Točets šādu lēmumu pieņēmis piesardzības nolūkos. Diskomfortu hokejists jūtot jau kopš piektdienas, kad noslēdzošajā pārbaudes mačā pret Kalgari "Flames" guva vārtus.

"Bļugers gribēja aizvadīt pilnu treniņu, taču pats viņam liku doties uz ģērbtuvēm," teica Točets, kurš latvieša savainojumu raksturoja kā sasitumu.

Jaunās NHL sezonas pirmo maču Vankūvera, kuras sistēmā ir arī vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadīs naktī uz ceturtdienu, kad uzņems Edmontonas "Oilers".

Bļugers pagājušajā sezonā kopā ar Vegasas "Golden Knights" izcīnīja Stenlija kausu, bet vasarā vienojās par viena gada līgumu ar "Canucks".

Vankūvera svētdien no Toronto "Maple Leafs" iemainīja 28 gadus veco Semu Lafertiju, kurš var spēlēt gan centra, gan malējā uzbrucēja pozīcijās. Viņš Pitsburgas "Penguins" sistēmā ir spēlējis kopā arī ar Bļugeru, taču nu šobrīd atkal var būt konkurenti. NHL karjeras 210 mačos viņš guvis 59 (23+36) punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!