Pēc Latvijas futbola izlases vakardienas uzvaras pār Ungārijas izlasi, ir parādījusies reāla cerība, ka Latvijas komanda var iekļūt Euro 2004 “play off” jeb pārspēļu turnīrā. Saskaņā ar turnīra nolikumu katras kvalifikācijas grupas otrās vietas ieguvēji tiekas “play off” spēlēs, lai izspēlētu atlikušās ceļazīmes uz Portugāli.
Lai tas notiktu, Latvijai ir jāuzvar, vai vismaz jānospēlē neizšķirti pēdējā kvalifikācijas spēlē ar Zviedriju. Ja tas izdodas, tad ir jācer, ka Ungārijas un Polijas izlases savstarpējā spēlē nospēlēs neizšķirti, šāds abu komandu rezultāts mums der arī pie Latvijas zaudējuma.

Taču, ja Latvija zaudē un Polija, vai Ungārija uzvar, tad paliekam trešie, kas liedz cerības piedalīties “play off” fāzē.

Ja iekļūsim “play off”, mūsu potenciālie pretinieki šobrīd ir Slovēnija, Dānija, Rumānija, Bosnija un Hercogovina, Norvēģija, Islande, Skotija, Lietuva, Spānija, Grieķija, Holande, Anglija, Turcija, Horvātija, Beļģija, Itālija, Velsa, Šveice, Vācija, Krievija, Īrija – tās ir komandas, kas vēl var ieņemt otro vietu savā apakšgrupā, kas var tās savest pārī ar Latvijas izlasi. Pāru izloze notiks pēc 11.oktobra.

“Play off” spēles notiks novembrī – viena spēle mājās, viena viesos.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!