Titulēto regbija komandu "Livonia" vairs nevadīs tās ilggadējais treneris Edmunds Ščavinsks, kura potenciālais pēctecis tiek meklēts Dienvidāfrikas Republikā (DĀR) un Gruzijā, otrdien preses konferencē paziņoja kluba pārstāvji.

Tāpat klubs veicis nozīmīgs izmaiņas struktūrā, pārvaldībā iesaistot jaunus cilvēkus. Kluba menedžmentā vairs nestrādās Jānis Zuments, Ģirts Piterniks, Kaspars Jēkabsons, Vladislavs Poļiščuks, Artūrs Kisle un Marta Ozola. Viņu vietā turpmāk strādās Arnis Arbeiters, Egīdijs Šemeta, Kaspars Briedis, Kregs Plānts, Jānis Diedišķis un Artūrs Baranovskis.

"Šī gada rezultātus vērtēju kā labus, kas ir kluba treneru un menedžmenta nopelns. Diemžēl nebija Latvijas kausa ne klasiskajā regbijā, ne regbijā-7, taču būtībā uzskatu, ka mūsu veikums ir ļoti labs. Lai sasniegtu kaut ko lielāku un labāku, kaut kas ir jādara citādāk," preses konferencē teica kluba prezidents Vigo Valdavs.

Tāpat arī nu jau bijušais kluba vadītājs Zuments pauda, ka "Livonia" vadība nonākusi pie secinājumiem, ka nepieciešamas pārmaiņas.

"Laikam ejot uz priekšu, mainās prioritātes, mērķi un apkārtēja vide. Mēs gribam šo stafeti nodot jauniem cilvēkiem, kuri šo darbu spēs izdarīt ne sliktāk kā mēs. Ir pienācis laiks pašiem sev meklēt jaunus izaicinājumus," atzīmēja Zuments.

Klubā savu darbu neturpinās arī ilggadējais komandas galvenais treneris, lietuviešu speciālists Ščavinsks.

"Šo sezonu aizvadījām goda, izcīnījām Latvijas čempiontitulu un bronzu "Top" līgā. Sakām Edmundam sirsnīgu paldies par to, ka viņš ar mums bija šos septiņus gadus. Arī viņam ir izaicinājumi, kurus viņš vēlas pieņemt. Atgriezīsim Lietuvai lielisku viņu speciālistu. Būs grūti, ne tikai puišiem, bet arī meitenēm. Viņš mums atvēra jaunu pasauli, tāpēc tas būs arī liels emocionāls zaudējums. Plāns ir tāds, ka sezonas laikā komandu vadīs augstas klases ārzemju speciālists, bet starpsezonā attīstīsim savus trenerus," stāstīja Ozola, kura klubā noslēdz menedžeres darbu.

Zuments atzīmēja, ka klubam vairāku gadu garumā ir iestrādājušies komunikācijas kanāli, caur kuriem tiks meklēts jaunais treneris.

"Būdami amatieri, nemeklējam treneri uz visu sezonu. Orientējamies uz laika periodu no maija/jūnija līdz oktobra sākumam, taču šis periods pārklājas ar sezonām daudzās valstīts. Izskatām variantus no DĀR un Gruzijas. Anglija ir apgrūtinošs variants, jo tur septembrī sākās sezona, kas nozīmē, ka pārbaudes spēles ir jau augustā," skaidroja Zuments.

Kluba menedžmenta darbā iesaistīties Šemeta, kurš ilgstoši bija "Livonia" spēlētājs, bet tagad noslēdzis savu karjeru laukumā.

"Karjeru beidzis arī Ainārs Bērziņš, kurš pēdējos gados bija komandas kapteinis. Viņš visiem mums bija kā tēvs un katrā solī mūs atbalstīja, palīdzēdams sasniegt brīnišķīgas uzvaras. Palikšu klubā un turpināšu darbu ar aktivitātēm, kas saistītas ar kluba menedžēšanu," pauda lietuvietis Šemeta, kuram karjeras laikā piedāvāts pārstāvēt Latvijas izlasi.

Tikmēr kluba sporta direktors Diedišķis atklāja, ka Ščavinsks līdz sezonas sākuma vēl pa pāris reizēm nedēļā iegriezīsies klubā, lai nodotu savas zināšanas nākamajiem galvenā trenera asistentiem.

"Audzēsim savus spēlētājus par treneriem un asistentiem. Mērķi ir visaugstākie. Citādi nav jēga piedalīties. Tu esi vai nu dalībnieks, vai uzvarētājs. Un "Livonia" noteikti nav tikai dalībnieks," uzsvēra Diedišķis.

Savukārt kluba valdes loceklis Arbeiters atzina, ka klubs sācis stagnēt, jo tajā ilgstoši nav bijis pārmaiņu.

"Šogad "Top" līgā sasniedzām trešo vietu, taču čempionam zaudējām tikai ar dažu punktu pārsvaru. Nākamajā sezonā esam uzlikuši mērķi - tikt finālā. Vajag attīstīties tālāk, tāpēc vajadzēja nomainīt menedžmentu. Lai tiktu pāri iekšējām nesaskaņām, nolēmām mainīt visu struktūru un uzlikt citus mērķus. Būs jauns treneris un jauni mērķi," stāstīja Arbeiters.

Šobrīd jaunais menedžments vēl nav sadalījis darbības jomas un nav nolemts arī, kurš no viņiem būs kluba vadītājs, pārņemot pienākumus no Zumenta.

"Livonia" regbisti šogad pēc divu gadu pārtraukuma atguva Latvijas spēcīgākā kluba titulu vīriešu sacensībās klasiskajā regbijā, kā arī bija labākā no Latvijas komandām ar izcīnīto trešo vietu Baltijas "Top" līgas turnīrā.

"Livonia" sieviešu komanda "LSPA/Livonia" šogad izcīnīja Latvijas kausu un uzvarēja Latvijas čempionātā. Pēc zelta sezonas nolemts veikt izmaiņas, lai "Livonia" varētu izvirzīt jaunus, augstākus mērķus un paceltu Latvijas regbiju jaunā līmenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!