Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko naktī uz ceturtdienu sasniedza sezonas noslēdzošā "Grand Slam" turnīra - ASV atklātā čempionāta - trešo kārtu.

Pasaules ranga 21. vietas īpašniece Ostapenko, kura "US Open" turnīrā izlikta ar 20. numuru, vēl vienā trīs setu cīņā otrajā kārtā ar 6-3, 5-7, 7-5 uzvarēja neitrālo sportisti Eļinu Avanesjanu, kura WTA rangā ir 66. pozīcijā.

Sacensību trešajā kārtā Ostapenko tiksies ar mājinieci Bernardu Beru, kura pasaules rangā ir 73. pozīcijā.

Cīņa sākās līdzvērtīgi, abām tenisistēm apmainoties breikiem, taču lūzuma punkts pirmajā setā pienāca pie rezultāta 3-3. Ostapenko divas reizes pēc kārtas spēja salauzt sāncenses servi un uzvarēt pirmajā setā ar 6-3.

Ostapenko bija uz viļņa arī otrā seta sākumā - viens breiks un 3-0 vadība, taču pēc tam cīņas gaita mainījās. Avanesjana to izlīdzināja, ieguva breiku, ko gan Latvijas tenisiste uzreiz atspēlēja, bet tik un tā jau pretiniece setu noslēdza ar divām lauztām servēm pēc kārtas.

Uzvarētāji tādējādi tik noskaidrota izšķirošajā - trešajā - setā. Tajā Ostapenko ieguva vadību ar 5-2 un tuvojās panākumam, taču Avanesjana pamanījās atspēlēties, panākdama neizšķirtu. Pa to laiku Latvijas tenisiste neizmantoja arī divas mačbumbas. Beigu beigās Ostapenko spēja tomēr uzvarēt, cīņu noslēdzot ar pretinieces serves salaušanu.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Ostapenko arī trīs setu cīņā uzvarēja itālieti Jasmīni Paolīni.

Par trešās kārtas sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 130 WTA ranga punktus un 191 000 ASV dolāru naudas balvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!