Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko trešdien Pekinas "WTA 1000" astotdaļfinālā ar rezultātu 6-4, 6-2 pārspēja ASV tenisisti Džesiku Pegulu, kura pasaules rangā ierindojas ceturtajā pozīcijā.

Ostapenko, kura WTA rangā atrodas 17.vietā un turnīrā izsēta ar 13.numuru, maču noslēdza stundas un 19 minūšu laikā.

Ostapenko spēli iesāka ar diezgan drošu serves geimu, bet uzreiz otrajā geimā viņa neizmantoja divas breikbumbas. Turpinājumā tenisiste no Latvijas spēja atspēlēt divas no trim Pegulas breika iespējām un uz brīdi nonāca iedzinējos mačā. Ostapenko atbildēja ar uzvarētu pretinieces serves geimu (2-2), un arī nākamajos divos geimos abas tenisistes lauza pretinieces serves.

Uzvarētāja pirmajā setā izšķīrās 10. geimā, kad Ostapenko Pegulas serves geimā atspēlējās no 0:40, ieguva setbumbu, un to realizēja.

Otro setu Ostapenko iesāka ar izvirzīšanos vadībā ar 3-0, reizi laužot pretinieces servi. Viņa turpināja spēlēt ļoti augstā līmenī un iegūto rezultāta pārsvaru saglabāja turpinājumā. Maču viņa noslēdza ar breiku. Viņa izvirzījās vadībā ar 40:15, bet tad ar sitienu no labās pa gala līniju izprovocēja pretinieces kļūdu.



"Pegula ir lieliska spēlētāja, es sagaidīju ļoti smagu spēli. Es cīnījos no pirmā punkta, mēģināju diktēt spēles notikumus un izcīnīt uzvaru," pēc mača stāstīja Ostapenko. "Es cenšos neizdarīt uz sevi pārāk lielu spiedienu, mēģinu iziet uz katru spēli un cīnīties par uzvaru."

Šī Ostapenko bija piektā spēle pret Pegulu, un viņa izcīnīja savu otro uzvaru pār amerikānieti. 2015. gadā Kvebekā viņa uzvarēja pirmo spēli, bet pēc tam trīs spēles pēc kārtas zaudēja Pegulai.

Pekinas turnīra pirmajā kārtā Ostapenko ar 2-6, 6-3, 6-2 pieveica Vācijas tenisisti Efu Līsu (WTA 121.), bet otrajā kārtā uzvarēja bez cīņas, kad Lindai Noskovai (WTA 42.) no Čehijas savainojuma dēļ atsauca savu dalību no turnīra.

Ceturtdaļfinālā Ostapenko spēkosies ar neitrālo sportisti Ludmilas Samsonovas (WTA 22.) un ukrainietes Martas Kostjukas (WTA 44.) pāra uzvarētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!