Foto: F64

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko (WTA 13.) otrdien Seulas "WTA 250" sērijas turnīra pirmajā kārtā sensacionāli ar rezultātu 6-3, 1-6, 6-7 (4:7) zaudēja Davonai Bakai (WTA 569.) no Dienvidkorejas.

Ostapenko Seulas turnīrā bija izlikta ar otro numuru, bet Baka saņēma īpašo ielūgumu dalībai šajā turnīrā. Divu stundu un 15 minūšu ilgā cīņā Ostapenko piedzīvoja vienu no savas karjeras negaidītākajiem zaudējumiem.

Spēles sākumā Ostapenko divas reizes pēc kārtas lauza Bakas servi un izvirzījās vadībā ar 4:0, tomēr geimi ritēja pietiekami līdzīgā cīņā. Korejiete vienu breiku atspēlēja, tomēr mača favorīte pirmo setu uzvarēja. Savukārt otrajā setā Ostapenko bija grūtības ar pretinieces aizsardzības uzlaušanu, un viņa nonāca iedzinējos ar 0-3. Brīdi vēlāk viņa vēlreiz nenosargāja savu servi, deficītam pieaugot līdz 1-5. Pēdējā geimā viņas bija ļoti sašutusi par spēles gaitu un vairs īsti necīnījās.

Baka turpināja spēlēs ļoti kvalitatīvu tenisu. Trešā seta ievadā viņa lauza Ostapenko servi, tomēr Ostapenko atspēlējās. Arī turpinājumā abas tenisistes apmainījās ar breikiem, bet tad Ostapenko šķietami sakārtoja savu spēli un panāca 5-2. Taču viņas izrāviens tika apturēts, un korejiete atbildēja ar savu veiksmīgo sniegumu. Viņa panāca taibreiku, kurā turpināja provocēt Ostapenko uz kļūdām. Tas arī nostrādāja, un viena no favorītēm tika izslēgta no turnīra.


2017. gadā Ostapenko kļuva par Seulas turnīra čempioni, bet aizvadītajā sezonā viņa spēlēja finālā.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!